Nutriční hodnoty (Vodňanské hovězí žížalky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 643 kJ / 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 84,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,43 g |
Tuky | 15,56 g |
– nasycené | 3,67 g |
– nenasycené | 8,38 g |
–– mononenasycené | 6,92 g |
–– polynenasycené | 1,46 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 14,07 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 28,02 g |
– cukry | 17,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g kvalitního steakového masa nebo hovězí roštěné | Vepřová kýta | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
2 lžičky 2 lžičky hladké mouky na poprášení masa | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
2 2 rovné lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g dušených mražených hub (nebo čerstvé, podušené) | Hřib mražený | 100 g |
150 g 150 g nakládaných okurek | Okurka polní zavařená | 150 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky sardelové pasty | Sardelová pasta | 7.5 g |
horký vývar dle potřeby (nebo voda) | Vývar masový |