Nutriční hodnoty (Pečené karbanátky z květáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 11
Energie | 2 351 kJ / 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,57 g |
Tuky | 40,24 g |
– nasycené | 17,49 g |
– nenasycené | 20,05 g |
–– mononenasycené | 15,58 g |
–– polynenasycené | 4,47 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 1,87 g |
Cholesterol | 292 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 32,77 g |
– cukry | 7,03 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 400 g růžiček květáku | Květák čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
2 2 celozrnné rohlíky (sójové) | Rohlík grahamový | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžičky 2 lžičky škrobu kukuřičného | Bramborový škrob | 10 g |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
sůl podle chuti (nebo bylinková sůl) | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekaných bylinek podle chuti | Petržel nať čerstvá | 15 g |
2 lžičky 2 lžičky sádla (nebo oleje na potření) | Sádlo vepřové | 30 g |
strouhanka na obalení | Strouhanka pšeničná |