Nutriční hodnoty (Candát na červené čočce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 763 kJ / 1 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,50 g |
| Tuky | 22,00 g |
| – nasycené | 10,02 g |
| – nenasycené | 10,80 g |
| –– mononenasycené | 7,12 g |
| –– polynenasycené | 3,68 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 36,10 g |
| Cholesterol | 239 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 93,72 g |
| – cukry | 4,90 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 filety 2 filety candáta | Candát filet | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 1 1 malá salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 3 snítky 3 snítky čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 200 g 200 g červené drobnozrnné čočky | Čočka hnědá neloupaná | 200 g |
| na špičku nože na špičku nože jedlé sody | Jedlá soda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička koření čubrica | Čubrica | 5 g |
| voda | Voda | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu |