Nutriční hodnoty (Lehká špenátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,25 g |
| Tuky | 11,84 g |
| – nasycené | 7,19 g |
| – nenasycené | 4,35 g |
| –– mononenasycené | 1,07 g |
| –– polynenasycené | 3,28 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 12,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 61,60 g |
| – cukry | 7,44 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (asi 200 g) | Špenátové pyré | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 3-4 3-4 střední brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1,5 litru 1,5 litru vývaru (nebo voda+zeleninový bujon) | Vývar masový | 1500 ml |
| 1 špetka 1 špetka mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |