Nutriční hodnoty (Lehká špenátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,25 g |
Tuky | 11,84 g |
– nasycené | 7,19 g |
– nenasycené | 4,35 g |
–– mononenasycené | 1,07 g |
–– polynenasycené | 3,28 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 12,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,60 g |
– cukry | 7,44 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 balíčku 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (asi 200 g) | Špenátové pyré | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej | Olej řepkový | |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
3-4 3-4 střední brambory | Brambor zimní | 175 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1,5 litru 1,5 litru vývaru (nebo voda+zeleninový bujon) | Vývar masový | 1500 ml |
1 špetka 1 špetka mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý |