Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lehká špenátová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 841 kJ /
440 kcal
Bílkoviny18,25 g
– z toho živočišné bílkoviny10,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,25 g
Tuky11,84 g
– nasycené7,19 g
– nenasycené4,35 g
–– mononenasycené1,07 g
–– polynenasycené3,28 g
––– omega 30,54 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy61,60 g
– cukry7,44 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 balíčku 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (asi 200 g) Špenátové pyré
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
olej Olej řepkový
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
3-4 3-4 střední brambory Brambor zimní 175 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1,5 litru 1,5 litru vývaru (nebo voda+zeleninový bujon) Vývar masový 1500 ml
1 špetka 1 špetka mletého muškátového oříšku Muškátový oříšek
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.