Nutriční hodnoty (Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 408 kJ / 2 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,86 g |
| Tuky | 141,98 g |
| – nasycené | 87,39 g |
| – nenasycené | 45,78 g |
| –– mononenasycené | 40,97 g |
| –– polynenasycené | 4,81 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 13,40 g |
| Cholesterol | 606 mg |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,93 g |
| Sacharidy | 59,78 g |
| – cukry | 13,53 g |
| ––– laktóza | 11,39 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 20-30 g 20-30 g goudy nastrouhané | Gouda 45% t. v s. | 25 g |
| 400 g 400 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 400 g |
| 4 plátky 4 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla (nebo čerstvého a lžička oleje) | Ghí | 15 g |
| 1 1 šalotka (nebo malá cibulka) | Šalotka čerstvá | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce nakládaného zeleného pepře | Pepř zelený sterilovaný | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 30 ml |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská |