Nutriční hodnoty (Makovky – šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 12 038 kJ / 2 877 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,75 g |
| Tuky | 81,07 g |
| – nasycené | 36,07 g |
| – nenasycené | 41,83 g |
| –– mononenasycené | 29,65 g |
| –– polynenasycené | 12,18 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 119 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 465,75 g |
| – cukry | 125,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
| 15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| necelá lžička lžička sladěnky | Sladěnka | |
| 130 g 130 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 130 g |
| 120 g 120 g vody | Voda | 120 ml |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek zůstane na pomazání před pečením) | Vejce slepičí | 15 g |
| 370 g 370 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 370 g |
| 70 g 70 g sádla | Sádlo vepřové | 70 g |
| zbytek vejce | Vejce slepičí | |
| celý mák | Mák modrý |