Nutriční hodnoty (Candát se smetanovou omáčkou s liškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 060 kJ / 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,87 g |
| Tuky | 88,42 g |
| – nasycené | 58,17 g |
| – nenasycené | 27,79 g |
| –– mononenasycené | 25,03 g |
| –– polynenasycené | 2,76 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 10,13 g |
| Cholesterol | 278 mg |
| Sodík | 71 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 22,86 g |
| – cukry | 8,81 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 300 g filetů candáta | Candát filet | |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| 30 g 30 g másla přepuštěného | Máslo kravské | 30 g |
| 130 g 130 g lišek (mražených) | Liška obecná čerstvá | 130 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
| 60 g 60 g bílé části pórku | Pórek čerstvý | 60 g |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 150 ml 150 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |