Nutriční hodnoty (Francouzská kuřecí polévka s fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 719 kJ / 4 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 291,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 245,18 g |
| Tuky | 64,05 g |
| – nasycené | 19,60 g |
| – nenasycené | 42,32 g |
| –– mononenasycené | 16,71 g |
| –– polynenasycené | 25,62 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 735,88 g |
| Cholesterol | 136 mg |
| Sodík | 15,07 g |
| Sůl | 32,78 g |
| Sacharidy | 435,21 g |
| – cukry | 221,26 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| 50 g 50 g červené cibule | Cibule červená čerstvá | 50 g |
| 200 g 200 g kuřecích prsou | Kuře prso | 200 g |
| 50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 30 30 g řapíku celeru | Celer bulva čerstvá | 16200 g |
| 10 cm 10 cm pórku (bílé části) | Pórek čerstvý | |
| 100 g 100 g čerstvých rajčat | Rajče červené čerstvé | 100 g |
| 1 1 l kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | |
| 1 hrst 1 hrst čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky (i víc) sušeného česneku | Česnek sušený | 2.5 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 konzerva 1 konzerva bílých fazolí (425 ml) | Fazole bílé | |
| nať libečku (petržele) | Libeček čerstvý |