Nutriční hodnoty (Pikantní zapečený květák s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 620 kJ / 1 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,80 g |
| Tuky | 75,16 g |
| – nasycené | 44,24 g |
| – nenasycené | 27,36 g |
| –– mononenasycené | 22,44 g |
| –– polynenasycené | 4,92 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 21,20 g |
| Cholesterol | 582 mg |
| Sodík | 5,58 g |
| Sůl | 13,91 g |
| Sacharidy | 53,27 g |
| – cukry | 20,77 g |
| ––– laktóza | 2,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka květáku | Květák čerstvý | 700 g |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 150 g 150 g šunky nebo uzené maso | Šunka vepřová vařená | 150 g |
| 200 g 200 g nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek |