Brněnský rozlet

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1,5 hod. 6 porcí Hovězí maso 15 názorů

Suroviny

600 g hovězí roštěné nebo méně kvalitní hovězí ale ne kližku
4 vejce natvrdo
3 velké cibule
1 sklenička zeleninové směsi na bramborový salát i s lákem
podravka
sůl
pepř
kmín mletý
2 polévkové lžíce kečupu
2 dcl mléka
hladká mouka na zahuštění
5 polévkových lžic hořčice
20 dkg točeného salámu nebo vepřových párků
chilli
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibule na kostičky, osmažit na oleji, přidáme kmín mletý cca 1 polévkovou lžíci, chilli špetku, aby to bylo jen pikantní, hořčici, kečup, podravku ( masox) a hned přidáme aj maso na kostky pokrájené a osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka.

  2. Vyvaříme co nejvíc vodu na základ, přidáme zeleninovou směs i s lákem, pokrájený točený salám, v hrníčku si rozmícháme hladkou mouku s mlékem a zahustíme a přilijeme vodu dle potřeby, kolik chceme omáčky.

  3. Podle potřeby dochutíme, ale většinou už není potřeba, sos a nálev udělají chuť jak má být.

  4. Pokrájená vejce vmícháme do omáčky.

Poznámka

Je to taková lepší roštěná nebo jak někdo zná rozlítaný ptáci, je pikantnější a kyselejší, my ji osobně máme nejradši :D Podáváme s rýží, HK, bramborem, těstovinou jak kdo má rád. Je tu plno podobných roštěných, ale tahle stojí za zkoušku, uvidíte!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 741 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brněnský rozlet

  • Tomáš Michálek Tomáš Michálek(neregistrovaný)

    Ta úvodní fotka je pořízená při gastroskopii žaludku? Nechce se mi věřit, že tohle někdo seriózně vaří.

    Odpovědět

  • Lvicek Lada Lvicek Lada(neregistrovaná)

    Dnes jsem to uvařil...výborné:-8:-/

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    BILKOVAI: super, jsi šikulka:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    výborné, akorát jsem dělala z vepřového. Přidala jsem foto a bodík:yes:

    Odpovědět

  • JKpipule JKpipule

    Tak dnes jdu udělat na oběd!!:-) určitě to bude dobrota:yes:

    Odpovědět

  • Ivikpelik Ivikpelik

    moc jsme si pochutnali:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Tak jsme si dneska na rozletu pochutnali. Je to opravdu dobre. Sice jsem musela recept malinko prizpusobit zdejsim podminkam (nemaji tu zeleninovou smes na bramborovy salat), ale jinak jsem varila tak, jak to tu je. Takze vyborne a 12. bodik je zaslouzene tvuj. :yes::-p:-K

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Určitě si brzy udělám. Dávám bod:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Jééé já tam nenapsala kam s nima ale tak podle obrázku je to všem jasný a když je sníte než to uvaříte tak se taky prd děje :D:-))

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Ty vejce bych tam šoupnul s točeným salámem, a nejspíš na kolečka. Nic tím nepokazím, ne? No a taky je lze sníst, aby člověk neměl hlad než se uvaří obídek.:-D
    Bod přidávám, je to nádherný nápad.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Rozlítané ptáčky znám, dělávám a máme je moc rádi. Výborná bašta:yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:Vypadá chutně,..jen v popisu marně hledám,kam zmizela ta vejce ..;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Ano polévkovou lžíci mletého nejlépe drceného kmínu;-) je to na cca 3-4 litry omáčky. Kmín je vynikající na trávení mimochodem;-)

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(neregistrovaný)

    opravdu polévkovou lžíci kmínu? Miloš

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmmmm, to se mi líbí!!:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ptacci v rozletu omáčka rozlítaní ptáci ptačky v rozletu brněnský dort recept ptaci v rozletu ptáčky v rozletu recept španělský ptáček v rozletu recept na brnensky dort ptáček v rozletu recept ptaček v rozletu brněnský dort rozlítaní ptáci rozlitane ptacky ptáčci v rozletu recept rozlitany ptaci rozlítaný španělský ptáček španělské ptáčky v rozletu španělský ptáček v rozletu recept španělský ptáček rozlítaný brněnský salám

Zapomněl/a jsem heslo