Nutriční hodnoty (Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 094 kJ / 4 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 61,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,63 g |
Tuky | 165,49 g |
– nasycené | 87,02 g |
– nenasycené | 62,82 g |
–– mononenasycené | 53,64 g |
–– polynenasycené | 9,18 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,39 g |
Sacharidy | 541,30 g |
– cukry | 383,42 g |
––– laktóza | 29,46 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g vody | Voda | 100 ml |
100 g 100 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
10 g 10 g cukru krupice | Cukr bílý | 10 g |
3 g 3 g soli | Sůl mořská | 3 g |
160 g 160 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 160 g |
230 g 230 g vajec | Vejce slepičí | 230 g |
480 g 480 g mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 480 ml |
80 g 80 g žloutků | Vaječný žloutek | 80 g |
125 g 125 g cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
50 g 50 g vanilkového pudinku | Puding v prášku | 50 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
40 g 40 g rumu | Rum | 40 ml |
1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
200 g 200 g cukru moučka | Cukr bílý | 200 g |
30-40 g 30-40 g citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 35 ml |
10 g 10 g medu | Med nepasterovaný | 10 g |
pár kapek kapek oleje | Olej řepkový |