Ondráš pečený v troubě

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

500-600 g brambor
2 kuřecí prsa
2 menší vejce
1 Hermelín
menší cibule
5-6 stroužků česneku
cca 50 ml horkého mléka
cca 2 lžíce hladké mouky
cca 2 lžíce strouhanky
majoránka
kmín
pepř
sůl
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 75 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme na tenčí plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zapneme troubu na 200 st. a vložíme vhodný plech nebo pekáček s kouskem sádla.

  2. Brambory mezitím nastrouháme nahrubo. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, koření, mléko a zahustíme moukou a strouhankou. Smícháme těstíčko a dochutíme.

  3. Do vyhřátého pekáčku dáme vrstvu těsta, cca 1-2 cm, na to uložíme maso, sýr a zase těsto. Pečeme už v předehřáté troubě dozlatova, cca 35-45 minut, záleží na velikosti pekáčku. Podáváme horké.

Poznámka

Na pečení je asi vhodnější menší plech, než tato keramická forma. Určitě se to lépe propeče, i když to propečené bylo. Ale zvolím jinou formu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 313 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ondráš pečený v troubě

Tématické fráze: ondras na plechu ondras na plech zapeceny ondráš pečený kuřecí ondráš kuřecí ondráš v troubě kureci ondras na plechu recepty ondráš na plechu ondráš na plech v troubě ondráše na plech ondras zapeceny v troubě oondráš pečený v troubě ondráš na na plechu ondraš zapečený v v troubě recept na ondráš řízek ondráš pečený v troubě kuřecí ondráš na plech řízek ondráš v troubě kureci rizek ondras recept ondráš na na plechu ondras s hermelinem a masem

Zapomněl/a jsem heslo