Nutriční hodnoty (Harira - tradiční marocká polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 376 kJ / 807 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 55,60 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,80 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,80 g | 
| Tuky | 12,31 g | 
| – nasycené | 3,01 g | 
| – nenasycené | 6,62 g | 
| –– mononenasycené | 4,39 g | 
| –– polynenasycené | 2,23 g | 
| ––– omega 3 | 0,05 g | 
| Vláknina | 80,39 g | 
| Cholesterol | 130 mg | 
| Sodík | 639 mg | 
| Sůl | 1,70 g | 
| Sacharidy | 82,33 g | 
| – cukry | 45,98 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g | 
| 2-4 stroužky 2-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| 2-3 řapíky 2-3 řapíky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 1250 g | 
| 2-3 2-3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g | 
| 1 hrst 1 hrst čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
| 1 hrst 1 hrst čerstvé petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 200 g 200 g masa (hovězí plec či stopka nebo kuřecí maso) | Vepřová plec | 200 g | 
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 lžička 1 lžička zázvoru (sušeného nebo čerstvého) | Zázvor sušený | 7 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g | 
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce cizrny | Cizrna | |
| 3 lžíce 3 lžíce čočky | Čočka hnědá neloupaná | |
| 1 1 hrstka polévkových nudlí | Nudle pšeničné | |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| citronová šťáva podle chuti | Šťáva z citrónu | |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový |