Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Harira - tradiční marocká polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 376 kJ /
807 kcal
Bílkoviny55,60 g
– z toho živočišné bílkoviny39,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,80 g
Tuky12,31 g
– nasycené3,01 g
– nenasycené6,62 g
–– mononenasycené4,39 g
–– polynenasycené2,23 g
––– omega 30,05 g
Vláknina80,39 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy82,33 g
– cukry45,98 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2-3 2-3 cibule Cibule čerstvá 175 g
2-4 stroužky 2-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
2-3 řapíky 2-3 řapíky řapíkatého celeru Celer řapíkatý 1250 g
2-3 2-3 rajčata Rajče červené čerstvé 150 g
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 15 g
1 hrst 1 hrst čerstvého koriandru Koriandr listy čerstvé
1 hrst 1 hrst čerstvé petrželové natě Petržel nať čerstvá
200 g 200 g masa (hovězí plec či stopka nebo kuřecí maso) Vepřová plec 200 g
olivový olej Olej olivový
1 lžička 1 lžička zázvoru (sušeného nebo čerstvého) Zázvor sušený 7 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře Pepř černý 2.5 g
sůl podle chuti Sůl mořská
3 lžíce 3 lžíce cizrny Cizrna
3 lžíce 3 lžíce čočky Čočka hnědá neloupaná
1 1 hrstka polévkových nudlí Nudle pšeničné
1 lžíce 1 lžíce mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
citronová šťáva podle chuti Šťáva z citrónu
vývar (nebo voda) Vývar masový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.