Nutriční hodnoty (Harira - tradiční marocká polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 376 kJ / 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,80 g |
Tuky | 12,31 g |
– nasycené | 3,01 g |
– nenasycené | 6,62 g |
–– mononenasycené | 4,39 g |
–– polynenasycené | 2,23 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 80,39 g |
Cholesterol | 130 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 82,33 g |
– cukry | 45,98 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
2-4 stroužky 2-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2-3 řapíky 2-3 řapíky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 1250 g |
2-3 2-3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
1 hrst 1 hrst čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
1 hrst 1 hrst čerstvé petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
200 g 200 g masa (hovězí plec či stopka nebo kuřecí maso) | Vepřová plec | 200 g |
olivový olej | Olej olivový | |
1 lžička 1 lžička zázvoru (sušeného nebo čerstvého) | Zázvor sušený | 7 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
3 lžíce 3 lžíce cizrny | Cizrna | |
3 lžíce 3 lžíce čočky | Čočka hnědá neloupaná | |
1 1 hrstka polévkových nudlí | Nudle pšeničné | |
1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
citronová šťáva podle chuti | Šťáva z citrónu | |
vývar (nebo voda) | Vývar masový |