Nutriční hodnoty (Kuřecí plátky v krémové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 168 kJ / 1 474 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 174,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,59 g |
| Tuky | 56,55 g |
| – nasycené | 29,18 g |
| – nenasycené | 23,84 g |
| –– mononenasycené | 18,78 g |
| –– polynenasycené | 5,06 g |
| ––– omega 3 | 1,87 g |
| Vláknina | 2,63 g |
| Cholesterol | 514 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 61,29 g |
| – cukry | 41,17 g |
| ––– laktóza | 10,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | 2.5 g |
| 150 g 150 g selského bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky na obalení | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla (nebo máslo a lžička oleje) | Ghí | 30 g |
| 100 ml 100 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
| 100 ml 100 ml smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |