Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jarní polévka s mrkví a krupicovymi noky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 611 kJ /
863 kcal
Bílkoviny32,60 g
– z toho živočišné bílkoviny17,43 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,17 g
Tuky25,22 g
– nasycené9,67 g
– nenasycené12,30 g
–– mononenasycené8,71 g
–– polynenasycené3,58 g
––– omega 30,10 g
Vláknina16,13 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 470 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy118,36 g
– cukry13,58 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
6 6 velkých mrkví Mrkev čerstvá 300 g
3 3 větší brambory Brambor zimní 150 g
2 hrsti 2 hrsti mraženého hrášku Hrášek zelený mražený
1,2 l 1,2 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1200.0000476837158 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu Kmín 2.5 g
1 špetka 1 špetka majoránky Majoránka sušená
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
6 lžic 6 lžic dětské krupičky (zhruba) Krupice pšeničná jemná 90 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.