Nutriční hodnoty (Jahodový dort podle Petry Olbrichtové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 29 190 kJ / 6 977 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,00 g |
| Tuky | 431,33 g |
| – nasycené | 259,45 g |
| – nenasycené | 148,52 g |
| –– mononenasycené | 125,89 g |
| –– polynenasycené | 22,62 g |
| ––– omega 3 | 4,07 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 2,06 g |
| Sodík | 1,80 g |
| Sůl | 3,87 g |
| Sacharidy | 646,33 g |
| – cukry | 471,33 g |
| ––– laktóza | 25,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vajec (6 ks) | Vejce slepičí | 300 g |
| 180 g 180 g cukru krystal | Cukr bílý | 180 g |
| 40 g 40 g horké vody (3 lžíce) | Voda | 40 ml |
| 1 g 1 g soli | Sůl mořská | 1 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 60 g 60 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 60 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 250 g 250 g jahodové marmelády | Marmeláda jahodová | 250 g |
| 30 g 30 g citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 300 g 300 g Lučiny | Lučina 70% t.v s. | 300 g |
| 500 g 500 g smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 500 ml |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 100 g 100 g cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
| 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |