Nutriční hodnoty (Salát z ječných krup)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 942 kJ / 1 181 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 26,61 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,93 g | 
| Tuky | 38,56 g | 
| – nasycené | 4,56 g | 
| – nenasycené | 30,37 g | 
| –– mononenasycené | 20,29 g | 
| –– polynenasycené | 10,08 g | 
| ––– omega 3 | 2,33 g | 
| Vláknina | 17,66 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 291 mg | 
| Sůl | 0,66 g | 
| Sacharidy | 173,65 g | 
| – cukry | 20,80 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 200 g 200 g uvařených ječných krup | Kroupy ječné | 200 g | 
| 100 g 100 g sójových bobů (mohou být mražené) | ||
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 vetší rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g | 
| 4 4 ředkvičky | Ředkvička čerstvá | |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g | 
| 1 hrst 1 hrst špenátu | Špenát čerstvý | |
| 1 1 bílá klobása na gril | Klobása | |
| 1 1 natvrdo vařené vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| pár listů listů salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
| olivy k dozdobení | Olivy čerstvé zralé | |
| strouhaný sýr (libovolný) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 2 lžíce 2 lžíce avokádového oleje | Olej řepkový | 22 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g | 
| 1 lžička 1 lžička třtinového cukru (nebo medu) | Cukr třtinový | 12 g | 
| chilli vločky (nebo tekuté, podle chuti) | Chilli paprička sušená | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |