

Švestkové knedlíky
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 300 g polohrubé mouky
- 2 menší vejce
- 1 lžička cukru
- 50 g másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/2 šálku mléka
- čerstvé švestky (nebo zmrazene)
- Na posypání mletý mák + cukr (nebo strouhaný tvrdý tvaroh)
- moučkový cukr
- horké máslo
Postup přípravy receptu
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem, vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mléko a vypracujeme vláčné, přiměřeně husté těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Pak z něj uděláme váleček asi 3 cm v průměru a odkrajujeme dílky, kterými obalujeme švestky.
Připravené knedlíky vhazujeme do vařící vody, promícháme je vařečkou ode dna, aby se nepřichytily, a na mírném ohni vaříme 8 minut. Na talíři knedlíky překrojíme, posypeme mletým mákem s cukrem nebo strouhaným tvarohem a cukrem přelijeme horkým máslem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Švestkové knedlíky
-
Do těsta není nutné přidávat mléko - tvaroh ho změkčí a zvlhčí dost. Jinak je těsto super, dobře se s ním pracuje a knedlíky byly vynikající
-
Nejlepší recept na knedlíky jaký jsem kdy zkusila.Akorát doporučuju dolívat mléko po trošce a pak člověk nemusí dosypávat a zahuštovat moukou.
-
moc dobe
,jen jsem taky dala vic mouky
-
povedli se,jen jsem dala víc mouky
lepilo se jinak
dávám bod
-
Super recept, povedlo se
-
-
Móóóc dobrý. Jiný už nedělám.
-
Naprostá pochoutka
oblizovali jsme se až za ušima