Nutriční hodnoty (Marinovaná makrela podle Kašpárka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 476 kJ / 1 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,19 g |
| Tuky | 147,00 g |
| – nasycené | 12,86 g |
| – nenasycené | 125,63 g |
| –– mononenasycené | 88,79 g |
| –– polynenasycené | 36,85 g |
| ––– omega 3 | 10,59 g |
| Vláknina | 7,42 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 8,25 g |
| Sůl | 20,57 g |
| Sacharidy | 39,10 g |
| – cukry | 9,86 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vykuchané makrely (300 g) | Makrela | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 150 ml 150 ml bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 150 ml |
| 70 g 70 g dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička krupicového cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 2 žloutky z čerstvých domácích vajec | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 špetka 1 špetka kari | Kari | |
| 1 lžička 1 lžička malých kaparů | Kapary | 5 g |
| 120 g 120 g řepkového oleje | Olej řepkový | 120 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce najemno nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |