Nutriční hodnoty (Bílá lišková)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 864 kJ / 1 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,80 g |
| Tuky | 94,32 g |
| – nasycené | 62,30 g |
| – nenasycené | 29,27 g |
| –– mononenasycené | 24,47 g |
| –– polynenasycené | 4,80 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 52,87 g |
| – cukry | 8,74 g |
| ––– laktóza | 6,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l slabého drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 200 g 200 g lišek (houby) | Liška obecná čerstvá | 200 g |
| 200 g 200 g smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 2 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |