Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohnivé maso

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako přílohu můžete připravit třeba hranolky nebo bramboráčky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 380 kJ /
1 286 kcal
Bílkoviny116,85 g
Tuky56,89 g
Vláknina16,16 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 3,08 g
Sůl7,45 g
Sacharidy71,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme. Krok 2: Pak přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno nakrájené feferony. Vše orestujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů, nebo trošku vody a necháme provařit. Krok 3: Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout. Krok 4: Jako příloha se hodí hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky.

TIP: Jak připravit domácí hranolky

Zveřejněno 6. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Je možné použít i nějaké chilli papričky, nebo chilli pastu. Někdy dělám bez feferonek, ale to už není ohnivé maso :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KMG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivé maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KMG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Místo okurek a kapie jsem použila zbytek Moravanky i s feferonkou, moc dobré, posílám bodíka

brkyno13: Tak to jsem ráda,že chutnalo. Děkuji:-K

brkyno13 1. 5. 2011 14:02
hmmm to je taka fajnotka ,ze by som papallen taketo mesko :P

Ivano, taky znám už nějaké to desetiletí:-))Děkuji moc za přidanou fotečku:-K

Toto jedlo už desiatky rokov varia v miestnej reštaurácii pod názvom "Špecialita" takže aj doma to tak voláme:-pRobí sa buď z kuracieho mäsa s lečom a pretlakom alebo bravčová-niečo podobné ako tento recept,len bez kapie.Ja som sa dnes inšpirovala týmto receptom,pridala som hrášok a cesnak a je to:-p:-*:yes::yes:A k tomu výborné Okurky z Břeclavy od Rebeky;-)

Merylas vypadá to skvěle.Určitě vyzkouším.:yes:

Vlasto - to je veliký omyl, feferonky je český název pro maďarské papričky "ceresnye" ,chili papričky jsou původem ze Střední Ameriky původní aztécký název pro papriku je chile.Zásadní rozdíl je v pálivosti. Feferonky zaujímají v devíti stupňovém hodnocení místo mezi 1.-3.stupněm.

Chili papričky a feferonky - to je to samé.

Báro, na nás se můžeš vždy spolehnout;-) Tady je spousta dobrých a jednoduchých receptů.

Díky za super recept, nejsem žádná kuchařka, ale tohle sem udělala a moc to všem chutnalo. Super nápad. Ještě jednou díky.:-)

Přidávám foto, je to z krůtího masa a bylo to moc dobré, ikdyž jsem si postup upravila podle sebe;-)

Merylas, já tam dávám tekuté čili a pak je to červené a má to teda sílu!:-p A je to výborné jídlo. Jen tak tady koukám na minutky, ty bramboráčky, mňam:-p

Tématické fráze:
kureci ohnive maso, vepřové ohnivé maso, ohnive kuřecí maso, ohnivémaso, ohnive maso kuřeci, ohnive meso, topinka s ohnivým masem, ohnivé vepřové nudličky, topinky s ohnivym masem, ohnivé vepřové maso, ohnive nudlicky, recept masová topinka, recepty z masa, recepty-ohnive maso, ohnive maso veprove, jak se děla ohnive maso, ohnive maso v bramboraku, recept ohnivé kuřecí maso, onivé maso, ohivé maso

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, olej, hořčice, okurky sterilované, kapie sterilovaná, feferonka sterilovaná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu