Ohnivé maso
Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako přílohu můžete připravit třeba hranolky nebo bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 380 kJ / 1 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,85 g |
Tuky | 56,89 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,08 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 71,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je možné použít i nějaké chilli papričky, nebo chilli pastu. Někdy dělám bez feferonek, ale to už není ohnivé maso :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 4. 2012 00:22
Místo okurek a kapie jsem použila zbytek Moravanky i s feferonkou, moc dobré, posílám bodíka
4. 5. 2011 16:55
brkyno13: Tak to jsem ráda,že chutnalo. Děkuji
1. 5. 2011 14:02
hmmm to je taka fajnotka ,ze by som papallen taketo mesko :P
12. 12. 2010 17:57
Ivano, taky znám už nějaké to desetiletíDěkuji moc za přidanou fotečku
11. 12. 2010 14:13
Toto jedlo už desiatky rokov varia v miestnej reštaurácii pod názvom "Špecialita" takže aj doma to tak volámeRobí sa buď z kuracieho mäsa s lečom a pretlakom alebo bravčová-niečo podobné ako tento recept,len bez kapie.Ja som sa dnes inšpirovala týmto receptom,pridala som hrášok a cesnak a je toA k tomu výborné Okurky z Břeclavy od Rebeky
29. 11. 2009 21:43
Merylas vypadá to skvěle.Určitě vyzkouším.
29. 11. 2009 21:35
Vlasto - to je veliký omyl, feferonky je český název pro maďarské papričky "ceresnye" ,chili papričky jsou původem ze Střední Ameriky původní aztécký název pro papriku je chile.Zásadní rozdíl je v pálivosti. Feferonky zaujímají v devíti stupňovém hodnocení místo mezi 1.-3.stupněm.
29. 11. 2009 21:05
Chili papričky a feferonky - to je to samé.
17. 7. 2009 16:45
Báro, na nás se můžeš vždy spolehnout Tady je spousta dobrých a jednoduchých receptů.
17. 7. 2009 16:00
Díky za super recept, nejsem žádná kuchařka, ale tohle sem udělala a moc to všem chutnalo. Super nápad. Ještě jednou díky.
21. 2. 2009 13:02
Přidávám foto, je to z krůtího masa a bylo to moc dobré, ikdyž jsem si postup upravila podle sebe
7. 1. 2009 23:51
Merylas, já tam dávám tekuté čili a pak je to červené a má to teda sílu! A je to výborné jídlo. Jen tak tady koukám na minutky, ty bramboráčky, mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 18 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 10 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 11 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 11 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 11 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 11 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 12 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Jde připravit dokonalé bramborové hranolky doma? Práce s nimi se nám určitě vyplatí jejich lepší chutí
Další recepty
Tématické fráze: kureci ohnive maso vepřové ohnivé maso ohnive kuřecí maso ohnivémaso ohnive maso kuřeci ohnive meso topinka s ohnivým masem ohnivé vepřové nudličky topinky s ohnivym masem ohnivé vepřové maso ohnive nudlicky recept masová topinka recepty z masa recepty-ohnive maso ohnive maso veprove jak se děla ohnive maso ohnive maso v bramboraku recept ohnivé kuřecí maso onivé maso ohivé maso
Suroviny: kýta vepřová, cibule, olej, hořčice, okurky sterilované, kapie sterilovaná, feferonka sterilovaná, sůl, pepř mletý
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
12 názorů