Ohnivé maso

Merylas Kuchař:

Minutky 12 názorů

Tentokrát není ohnivé,je bez feferonek.
519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

500 g vepřové kýty
100 g cibule
olej
zhruba 100 - 150 g hořčice nebo jen lžíci a trošku mouky
150 g sterilovaných sladkokyselých okurek bez nálevu
100 g sterilované kapie bez nálevu
70 g sterilovaných feferonek i s nálevem
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno nakrájené feferony. Vše orestujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů, nebo vodu a necháme provařit.

  2. Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout.

  3. Příloha: hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky.

Poznámka

Je možné použít i nějaké chilli papričky, nebo chilli pastu. Někdy dělám bez feferonek, ale to už není Ohnivé maso :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 709 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ohnivé maso

  • brtna brtna

    Místo okurek a kapie jsem použila zbytek Moravanky i s feferonkou, moc dobré, posílám bodíka

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    brkyno13: Tak to jsem ráda,že chutnalo. Děkuji:-K

    Odpovědět

  • brkyno13 brkyno13(neregistrovaný)

    hmmm to je taka fajnotka ,ze by som papallen taketo mesko :P

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Ivano, taky znám už nějaké to desetiletí:-))Děkuji moc za přidanou fotečku:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Toto jedlo už desiatky rokov varia v miestnej reštaurácii pod názvom "Špecialita" takže aj doma to tak voláme:-pRobí sa buď z kuracieho mäsa s lečom a pretlakom alebo bravčová-niečo podobné ako tento recept,len bez kapie.Ja som sa dnes inšpirovala týmto receptom,pridala som hrášok a cesnak a je to:-p:-*:yes::yes:A k tomu výborné Okurky z Břeclavy od Rebeky;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Merylas vypadá to skvěle.Určitě vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Vlasto - to je veliký omyl, feferonky je český název pro maďarské papričky "ceresnye" ,chili papričky jsou původem ze Střední Ameriky původní aztécký název pro papriku je chile.Zásadní rozdíl je v pálivosti. Feferonky zaujímají v devíti stupňovém hodnocení místo mezi 1.-3.stupněm.

    Odpovědět

  • Vlasta Vlasta(neregistrovaná)

    Chili papričky a feferonky - to je to samé.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Báro, na nás se můžeš vždy spolehnout;-) Tady je spousta dobrých a jednoduchých receptů.

    Odpovědět

  • Bára Bára(neregistrovaná)

    Díky za super recept, nejsem žádná kuchařka, ale tohle sem udělala a moc to všem chutnalo. Super nápad. Ještě jednou díky.:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Přidávám foto, je to z krůtího masa a bylo to moc dobré, ikdyž jsem si postup upravila podle sebe;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Merylas, já tam dávám tekuté čili a pak je to červené a má to teda sílu!:-p A je to výborné jídlo. Jen tak tady koukám na minutky, ty bramboráčky, mňam:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo