Nutriční hodnoty (Polévka z hřibů s řeřichou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 675 kJ / 878 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,82 g |
| Tuky | 25,38 g |
| – nasycené | 3,45 g |
| – nenasycené | 23,11 g |
| –– mononenasycené | 14,45 g |
| –– polynenasycené | 8,67 g |
| ––– omega 3 | 1,90 g |
| Vláknina | 46,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 124 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 116,50 g |
| – cukry | 15,73 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 500 g 500 g čerstvých hřibů | Hřib čerstvý | 500 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 2 snítky 2 snítky libečku | Libeček čerstvý | |
| 100 g 100 g krupek | Kroupy ječné | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hustého rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| mletý pepř podle chuti | Pepř černý mletý | |
| řeřicha na ozdobu | Řeřicha čerstvá |