Nutriční hodnoty (Smažená chapadla chobotnice s humusem a s gremolatou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 839 kJ / 1 156 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,89 g |
| Tuky | 37,60 g |
| – nasycené | 6,26 g |
| – nenasycené | 30,75 g |
| –– mononenasycené | 18,59 g |
| –– polynenasycené | 12,16 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 30,23 g |
| Cholesterol | 782 mg |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 96,89 g |
| – cukry | 7,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 460 g 460 g chapadel chobotnice (1 balení) | Chobotnice čerstvá | 460 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 2 rozdrcené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 15 g |
| olej na smažení (může být arašídový) | Olej řepkový | |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 1 hrst 1 hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 plechovka 1 plechovka cizrny | Cizrna | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce sezamové pasty tahini | Tahini | 37.5 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 3 3 sušená rajčata v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje z rajčat | Rajče červené čerstvé | 15 g |
| 2 špetky 2 špetky drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce vody (podle potřeby) | Voda | 45 ml |