Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Smažená chapadla chobotnice s humusem a s gremolatou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 839 kJ /
1 156 kcal
Bílkoviny93,49 g
– z toho živočišné bílkoviny73,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,89 g
Tuky37,60 g
– nasycené6,26 g
– nenasycené30,75 g
–– mononenasycené18,59 g
–– polynenasycené12,16 g
––– omega 30,79 g
Vláknina30,23 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 455 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy96,89 g
– cukry7,62 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
460 g 460 g chapadel chobotnice (1 balení) Chobotnice čerstvá 460 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
2 2 rozdrcené stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 15 g
olej na smažení (může být arašídový) Olej řepkový
50 ml 50 ml bílého vína Víno bílé suché 50 ml
1 hrst 1 hrst petrželové natě Petržel nať čerstvá
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 plechovka 1 plechovka cizrny Cizrna
šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
2-3 lžíce 2-3 lžíce sezamové pasty tahini Tahini 37.5 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
3 3 sušená rajčata v oleji Rajčata červená sušená v oleji
1 lžíce 1 lžíce oleje z rajčat Rajče červené čerstvé 15 g
2 špetky 2 špetky drceného římského kmínu Římský kmín mletý
sůl Sůl mořská
1 špetka 1 špetka mleté papriky Paprika červená sušená
2-3 lžíce 2-3 lžíce vody (podle potřeby) Voda 45 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.