Nutriční hodnoty (Smažená chapadla chobotnice s humusem a s gremolatou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 839 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,89 g |
Tuky | 37,60 g |
– nasycené | 6,26 g |
– nenasycené | 30,75 g |
–– mononenasycené | 18,59 g |
–– polynenasycené | 12,16 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 30,23 g |
Cholesterol | 782 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 96,89 g |
– cukry | 7,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
460 g 460 g chapadel chobotnice (1 balení) | Chobotnice čerstvá | 460 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 2 rozdrcené stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 15 g |
olej na smažení (může být arašídový) | Olej řepkový | |
50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
1 hrst 1 hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 plechovka 1 plechovka cizrny | Cizrna | |
šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce sezamové pasty tahini | Tahini | 37.5 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
3 3 sušená rajčata v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
1 lžíce 1 lžíce oleje z rajčat | Rajče červené čerstvé | 15 g |
2 špetky 2 špetky drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 špetka 1 špetka mleté papriky | Paprika červená sušená | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce vody (podle potřeby) | Voda | 45 ml |