Nutriční hodnoty (Polévka s dvěma druhy květáku a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 006 kJ / 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,84 g |
| Tuky | 34,68 g |
| – nasycené | 21,50 g |
| – nenasycené | 12,18 g |
| –– mononenasycené | 8,24 g |
| –– polynenasycené | 3,95 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 7,58 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 132 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 21,14 g |
| – cukry | 8,28 g |
| ––– laktóza | 0,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g květáku bílého | Květák čerstvý | 200 g |
| 100 g 100 g květáku romanesco | ||
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
| 60 g 60 g mrkve | Mrkev čerstvá | 60 g |
| 20 g 20 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody | Vývar masový | 1500 ml |
| libeček nebo petrželka | Libeček čerstvý |