Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s dvěma druhy květáku a mrkví)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 006 kJ /
480 kcal
Bílkoviny16,93 g
– z toho živočišné bílkoviny10,09 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,84 g
Tuky34,68 g
– nasycené21,50 g
– nenasycené12,18 g
–– mononenasycené8,24 g
–– polynenasycené3,95 g
––– omega 30,58 g
Vláknina7,58 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy21,14 g
– cukry8,28 g
––– laktóza0,10 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g květáku bílého Květák čerstvý 200 g
100 g 100 g květáku romanesco
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla Ghí 15 g
60 g 60 g mrkve Mrkev čerstvá 60 g
20 g 20 g petržele Petržel kořenová čerstvá 20 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 špetka 1 špetka muškátového květu Muškát květ sušený
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžičky 2 lžičky hladké mouky Mouka pšeničná hladká 8 g
1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody Vývar masový 1500 ml
libeček nebo petrželka Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.