Nutriční hodnoty (Polévka s dvěma druhy květáku a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 006 kJ / 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,09 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,84 g |
Tuky | 34,68 g |
– nasycené | 21,50 g |
– nenasycené | 12,18 g |
–– mononenasycené | 8,24 g |
–– polynenasycené | 3,95 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 7,58 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,34 g |
Sacharidy | 21,14 g |
– cukry | 8,28 g |
––– laktóza | 0,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g květáku bílého | Květák čerstvý | 200 g |
100 g 100 g květáku romanesco | ||
1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 15 g |
60 g 60 g mrkve | Mrkev čerstvá | 60 g |
20 g 20 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody | Vývar masový | 1500 ml |
libeček nebo petrželka | Libeček čerstvý |