Nutriční hodnoty (Köttbullar)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 12 496 kJ / 2 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 94,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,68 g |
Tuky | 209,15 g |
– nasycené | 108,63 g |
– nenasycené | 90,61 g |
–– mononenasycené | 73,86 g |
–– polynenasycené | 16,75 g |
––– omega 3 | 1,72 g |
Vláknina | 14,30 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 5,98 g |
Sůl | 14,25 g |
Sacharidy | 160,15 g |
– cukry | 86,68 g |
––– laktóza | 16,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mleté maso (hovězí a vepřové) | Vepřový ořez | 500 g |
60-70 g 60-70 g strouhanka | Strouhanka pšeničná | 65 g |
150-200 ml 150-200 ml smetany ke šlehání nebo smetany na vaření | Smetana kravská sladká 30% | 175 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kardamomu | Kardamom prášek | 2.5 g |
1/2 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
olej dle potřeby | Olej řepkový | |
300 ml 300 ml méně slaného vývaru (nebo vody s 1/4 kostky bujónu) | Vývar masový | 300 ml |
250-300 ml 250-300 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 275 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1/4 1/4 nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1/4 1/4 lžičky mletého bílého pepře | Pepř bílý | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky kardamomu | Kardamom prášek | 1.25 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 1.25 g |
1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
100 g 100 g brusinek | Brusinky zavařené | 100 g |
50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |