Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 036 kJ /
1 443 kcal
Bílkoviny13,45 g
– z toho živočišné bílkoviny4,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,65 g
Tuky116,64 g
– nasycené47,79 g
– nenasycené66,38 g
–– mononenasycené57,18 g
–– polynenasycené9,20 g
––– omega 30,82 g
Vláknina18,84 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy56,46 g
– cukry29,27 g
––– laktóza6,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 vepřová panenka Vepřová panenka
3 3 menší cibule Cibule čerstvá 210 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 1 červená paprika Paprika červená čerstvá 150 g
10 10 žampionů Žampion čerstvý
1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice (nebo jiné) Hořčice dijonská 15 g
200 ml 200 ml vody (nebo vývaru) Voda 200 ml
150 ml 150 ml suchého bílého vína Víno bílé suché 150 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
5 lžic 5 lžic olivového oleje Olej olivový 55 ml
kousek kousek másla Máslo kravské
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
1 hrst 1 hrst petrželky Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.