Gnocchi, zelí a uzené - 3v1

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 14 názorů

Suroviny

200-250 g uzeného masa (krkovice, plec)
500 g kysaného zelí
balení gnocchi (500 g)
lžíce sádla
1 cibule
kmín
sůl
pepř
med nebo cukr
vývar nebo voda
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na větší kousky nakrájené uzené maso. Přidáme okapané a překrájené zelí. Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme téměř doměkka.

  2. Když je zelí skoro měkké, přisypeme neuvařené gnocchi a přilijeme trochu vývaru. Vývar přiléváme postupně, než gnocchi změkne. Netrvá to dlouho, jen pár minut.

  3. Neustále promícháváme. Gnocchi zelí pěkně zahustí. Hustotu upravujeme vývarem. Nakonec dochutíme a osladíme, podle kyselosti zelí. Použila jsem med. Můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 219 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gnocchi, zelí a uzené - 3v1

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Standa Kantry: Děkuji :-K

    Odpovědět

  • Standa Kantry Standa Kantry

    U mamky sem našel gnocchi zde tento receptík. Tak uvařil dle sepsaného a místo cukru osladil medem. Chutnalo nám oběma. VYNIKAJÍCÍ. Děkuji :yes::-K:-K

    Odpovědět

  • Handika Handika

    Tak jsem to dnes uvarila a musim rict,ze nato,ze to neobsahuje moc ingredienci je to opravdu chutne jidlo.Ja sem pouzila med na oslazeni a bylo to skvele.Moc dekuji za receptik.Jo a je to velice rychle uvarene.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    zdenka.s: Zdeni potěšila jsi mě..moc Ti děkuji, jsem ráda, že chutnalo..díky..:-K:-K

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    mika59 : je to dobrota, tedy byla ,myslela jsem, že zbyde na zítra ,přišla jsem domů a čekal mě prázdný hrnec a spokojený manžel :-)
    Skvělý ,rychlý, chutný recept a to,že stačí hrnec a vařečka je bodík navíc.
    Vaše recepty nezklamou, těším se na další :yes:
    Hezký den :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Tom Beyk: Díky za zprávu, no do Polska nejezdím, ale ráda bych je vyzkoušela..;-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...dělám prakticky stejně :yes: (používám jakoukoliv prorostlou slaninu a taky lehce podušené zelí hlávkové)
    ...kdo má možnost nakupovat v Polsku, doporučuji místo gnocchi koupit a použít "Kopytka" - stačí 2 minuty prohřát (jsou lepší než gnocchi.)
    ...we love it <3

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    casino: Doplním...500 g..jiné jsem neviděla..

    Odpovědět

  • casino casino

    zdenka.s: :-K
    No, škoda že jste se ještě nezeptala, kolik kilo je "balení gnocchi", že :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    zdenka.s: :-K
    No, škoda že jste se ještě nezeptala, kolik kilo je "balení gnocchi", že :-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    zdenka.s: Zdeni kupujeme v Lídlu nebo v Albertu..chutnají nám...;-):-K A moc děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    mika59 : mým chuťovým buňkám stačí fotka a už polykám :-) to bude obídek :yes: jen se chci zeptat, máte oblíbené nějaké konkrétní gnocchi (např. z Lidlu ) ? Děkuji

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    janek53: Děkuji moc..;-):-K

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    V jednoduchosti je krása a v tomto případě i dobrota. Moc dobré:-8:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: gnocchi se zelím gnocchi s uzeným masem uzené maso recepty gnocchi recept gnocchi recepty recepty z uzeného masa uzene maso gnochi se zelím recepty ze zelí recepty se zelím uzene se zelim gnocchi s uzenym masem a zelim gnocchi se zelím a uzeným masem gnochi s uzenym masem uzené maso recept zelí recepty gnocchi s uzeným a se zelím recept z uzeneho masa zelí recept recepty s uzeným masem

Zapomněl/a jsem heslo