Nutriční hodnoty (Vařená cuketa s krevetami a česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 304 kJ / 1 268 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,64 g |
| Tuky | 25,56 g |
| – nasycené | 4,25 g |
| – nenasycené | 19,75 g |
| –– mononenasycené | 16,61 g |
| –– polynenasycené | 3,14 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 11,21 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 193,44 g |
| – cukry | 7,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mladá cuketa (nebo dvě menší) | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 hrníček 1 hrníček těstovin (rýžových, mušliček) | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 150 g 150 g koktejlových krevet | Krevety loupané | 150 g |
| Podravka | Kořenící směs sypká | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| rajčata | Rajče červené čerstvé | |
| čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | |
| 1 1 okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| mozzarella | Mozzarella kravská | |
| sýr Ementál | Ementál | |
| mladá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| moravské uzené (nemusí být) | Vepřová kýta uzená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |