Nutriční hodnoty (Kuře po senegalsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 794 kJ / 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,53 g |
| Tuky | 18,02 g |
| – nasycené | 2,15 g |
| – nenasycené | 14,40 g |
| –– mononenasycené | 9,27 g |
| –– polynenasycené | 5,14 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 48,57 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 94,26 g |
| – cukry | 41,46 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře cca 1500 g | Kuře | |
| 0,5 kg 0,5 kg cibule (asi 4 větší palice) | Cibule čerstvá | 500 g |
| 2 2 citrony | Citrón čerstvý | 180 g |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 5 lžic 5 lžic pikantní hořčice (Dijonská apod.) | Hořčice dijonská | 75 g |
| 2 2 čajové lžičky chilli | Chilli paprička sušená | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| ořechový olej na marinádu (lze použít i běžný, který používáme) | Olej z vlašských ořechů | |
| olivový olej na pečení | Olej olivový |