

Masová paštika
Suroviny
- 50 dkg pečeného masa (tučnějšího)
- paštikové koření
- 2 vejce
- 250 ml smetany
- anglická slanina (k vyložení formy)
- domácí uzený špek (k vyložení formy)
- sádlo
- cibule
Postup přípravy receptu
Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme.
Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanými játry s cibulkou.
Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme.
Paštikovou formu vyložíme plátky domácího uzeného špeku a anglické slaniny. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické slaniny a z formy přečnívající plátky přehneme. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou, vložíme do rozpálené trouby zhruba na na 1 a 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, vložíme do ledničky a podáváme nejlépe až na druhý den.
Poznámka od kuchařky
Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masová paštika
-
Ivetazen:
No, asi jo...
Jenda1 vařil a psal suroviny podle poslední věty v poznámce, asi
*****
Na 1kg masa se dává asi 1/4kg jater, ale časem jsem se dopracoval k poměru opačnému, popř. maso vynechám zcela(paštiky dělám nepečené
-
asi jsem slepá,ale nevidím kolik dkg jater je na paštiku potřeba.
-
Výborná
, včera jsem ji upekla a je opravdu super
Manžel ji ochutnal a říkal, že tak dobrou paštiku už dlouho nejedl. Už nikdy kupovanou, jen tutoDíky za super recept a posílám bodíka.
-
Odporny,hnusny provokatere! Je temer pulnoc,ja to objevila v nahodnych receptech a tak ,jak mnozi prede mnou tu slintam a slintam
Ke vsemu drzim dietu a zadnou-natoz tak uzasnou-pastiku doma nemam...to se dela? Tryznit cloveka?
-
Gejza: Domnívám se, že struktura paštiky(viz foto) napovídá mletí a pro lepší komunikaci bych doporučoval se na Topreceptech zaregistrovat. Registrace je jednoduchá.
-
Dobrý recept určitě ho o víkendu vyzkouším, jen se chci zeptat, na jak jemno směs namlet? Díky.
-
Pro Juldu(neregistrovaný): paštiku pečeme při 180-200 stupních zhruba 1-1,5 hodiny podle velikosti formy. Paštikové koření si dělám sám ve starém tříštivém kávomlýnku a pokud zadáte do vyhledavače "paštikové koření", najdete spoustu receptů
.
-
Výborně to vypadá, jen by bylo dobré i pro méně zdatné kuchaře, jako jsem já, napsat, co znamená vložit do rozpálené trouby na 1,5 hodiny. Trouba rozpálená na kolik? A zůstane zapnutá i potom vložení? Nejdřív jsem pochopil, že ne, že se jen rozpálí a pak se to tam nechá dojít, ale teď si nejsem vůbec jistý, jestli to hodinu a půl nemám péct. A taky, kde sehnal koření na paštiku???? Aniv těch největších yhpermarketech jsem ji nenašel.
JInak ale díky za recept. -
Děkuji za komentáře a bodíky
.
-
Jendo
já na domácí paštiky moc nejsem(špatná zkušenost
),ale myslím ,že u tebe bych si pochutnala
.
-
Paneboze ja tu slintaaaaaaaaaaaammm,to je nadhera
Posilam bodika -
Jendo. Zase klasa a +bodík.
-
Dělám něco podobného,ale z králíka a už jsem dlouho nedělala
chutné foto
-
Jeníčku, to je něco perfektního-nemám slov
a moc mě mrzí, že ti mohu dát jen jeden bod
-
Džango, cintání není povinné, někdo cintá, jiný ne