Masová paštika

Jenda1 Kuchař:

Studená kuchyně 19 názorů

522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

50 dkg pečeného masa (tučnějšího)
paštikové koření
2 vejce
Nyní v akci
250 ml smetany
anglická slanina (k vyložení formy)
domácí uzený špek (k vyložení formy)
sádlo
cibule
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme.

  2. Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanými játry s cibulkou.

  3. Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme.

  4. Paštikovou formu vyložíme plátky domácího uzeného špeku a anglické slaniny. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické slaniny a z formy přečnívající plátky přehneme. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou, vložíme do rozpálené trouby zhruba na na 1 a 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, vložíme do ledničky a podáváme nejlépe až na druhý den.

Poznámka

Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masová paštika

  • casino casino

    Ivetazen:
    :-)No, asi jo...:-))
    Jenda1 vařil a psal suroviny podle poslední věty v poznámce, asi:-D
    *****
    Na 1kg masa se dává asi 1/4kg jater, ale časem jsem se dopracoval k poměru opačnému, popř. maso vynechám zcela:-) (paštiky dělám nepečené:yes:

    Odpovědět

  • Ivetazen Ivetazen

    asi jsem slepá,ale nevidím kolik dkg jater je na paštiku potřeba.

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Výborná :yes:, včera jsem ji upekla a je opravdu super:-p
    Manžel ji ochutnal a říkal, že tak dobrou paštiku už dlouho nejedl. Už nikdy kupovanou, jen tuto :-) Díky za super recept a posílám bodíka. :-))

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Odporny,hnusny provokatere! Je temer pulnoc,ja to objevila v nahodnych receptech a tak ,jak mnozi prede mnou tu slintam a slintam:-p Ke vsemu drzim dietu a zadnou-natoz tak uzasnou-pastiku doma nemam...to se dela? Tryznit cloveka?;-):-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Gejza: Domnívám se, že struktura paštiky(viz foto) napovídá mletí a pro lepší komunikaci bych doporučoval se na Topreceptech zaregistrovat. Registrace je jednoduchá.:-)

    Odpovědět

  • Gejza Gejza(neregistrovaná)

    Dobrý recept určitě ho o víkendu vyzkouším, jen se chci zeptat, na jak jemno směs namlet? Díky.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Pro Juldu(neregistrovaný): paštiku pečeme při 180-200 stupních zhruba 1-1,5 hodiny podle velikosti formy. Paštikové koření si dělám sám ve starém tříštivém kávomlýnku a pokud zadáte do vyhledavače "paštikové koření", najdete spoustu receptů;-):-).

    Odpovědět

  • Julda Julda(neregistrovaná)

    Výborně to vypadá, jen by bylo dobré i pro méně zdatné kuchaře, jako jsem já, napsat, co znamená vložit do rozpálené trouby na 1,5 hodiny. Trouba rozpálená na kolik? A zůstane zapnutá i potom vložení? Nejdřív jsem pochopil, že ne, že se jen rozpálí a pak se to tam nechá dojít, ale teď si nejsem vůbec jistý, jestli to hodinu a půl nemám péct. A taky, kde sehnal koření na paštiku???? Aniv těch největších yhpermarketech jsem ji nenašel. :-)

    JInak ale díky za recept.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře a bodíky;-).

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo:-)já na domácí paštiky moc nejsem(špatná zkušenost:-S),ale myslím ,že u tebe bych si pochutnala:-p;-).

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Paneboze ja tu slintaaaaaaaaaaaammm,to je nadhera:-K
    Posilam bodika

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jendo. Zase klasa a +bodík.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    :-pDělám něco podobného,ale z králíka a už jsem dlouho nedělala:yes::yes::yes:chutné foto:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jeníčku, to je něco perfektního-nemám slov;-) a moc mě mrzí, že ti mohu dát jen jeden bod:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Džango, cintání není povinné, někdo cintá, jiný ne :-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo