Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová paštika

Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s čerstvým pečivem bude chutnat výtečně.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

8. 12. 2009 20:51

Suroviny pro 1 plech

1 plech

forma na paštiku

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 558 kJ / 1 567 kcal
Bílkoviny176,04 g
Tuky70,54 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 860 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy49,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martin.vlk Martin.vlk

9. 1. 2023 12:02

Pecka:)

Martin.vlk Martin.vlk

30. 12. 2022 03:21

Pecka:-)

casino casino

22. 9. 2015 15:03

Ivetazen:
:-)No, asi jo...:-))
Jenda1 vařil a psal suroviny podle poslední věty v poznámce, asi:-D
*****
Na 1kg masa se dává asi 1/4kg jater, ale časem jsem se dopracoval k poměru opačnému, popř. maso vynechám zcela:-) (paštiky dělám nepečené:yes:

Ivetazen

22. 9. 2015 13:42

asi jsem slepá,ale nevidím kolik dkg jater je na paštiku potřeba.

zlatovlaska

10. 7. 2013 09:01

Výborná :yes:, včera jsem ji upekla a je opravdu super:-p
Manžel ji ochutnal a říkal, že tak dobrou paštiku už dlouho nejedl. Už nikdy kupovanou, jen tuto :-) Díky za super recept a posílám bodíka. :-))

Oskeruska

21. 4. 2012 23:53

Odporny,hnusny provokatere! Je temer pulnoc,ja to objevila v nahodnych receptech a tak ,jak mnozi prede mnou tu slintam a slintam:-p Ke vsemu drzim dietu a zadnou-natoz tak uzasnou-pastiku doma nemam...to se dela? Tryznit cloveka?;-):-D:yes::yes::yes:

Jenda1 Jenda1

7. 12. 2011 23:43

Gejza: Domnívám se, že struktura paštiky(viz foto) napovídá mletí a pro lepší komunikaci bych doporučoval se na Topreceptech zaregistrovat. Registrace je jednoduchá.:-)

Gejza

7. 12. 2011 19:57

Dobrý recept určitě ho o víkendu vyzkouším, jen se chci zeptat, na jak jemno směs namlet? Díky.

Jenda1 Jenda1

4. 6. 2011 11:44

Pro Juldu(neregistrovaný): paštiku pečeme při 180-200 stupních zhruba 1-1,5 hodiny podle velikosti formy. Paštikové koření si dělám sám ve starém tříštivém kávomlýnku a pokud zadáte do vyhledavače "paštikové koření", najdete spoustu receptů;-):-).

Julda

4. 6. 2011 10:21

Výborně to vypadá, jen by bylo dobré i pro méně zdatné kuchaře, jako jsem já, napsat, co znamená vložit do rozpálené trouby na 1,5 hodiny. Trouba rozpálená na kolik? A zůstane zapnutá i potom vložení? Nejdřív jsem pochopil, že ne, že se jen rozpálí a pak se to tam nechá dojít, ale teď si nejsem vůbec jistý, jestli to hodinu a půl nemám péct. A taky, kde sehnal koření na paštiku???? Aniv těch největších yhpermarketech jsem ji nenašel. :-)

JInak ale díky za recept.

Jenda1 Jenda1

10. 12. 2009 21:02

Děkuji za komentáře a bodíky;-).

mirca75 mirca75

9. 12. 2009 13:45

Jendo:-)já na domácí paštiky moc nejsem(špatná zkušenost:-S),ale myslím ,že u tebe bych si pochutnala:-p;-).

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

9. 12. 2009 11:08

Paneboze ja tu slintaaaaaaaaaaaammm,to je nadhera:-K
Posilam bodika

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 12. 2009 08:43

Jendo. Zase klasa a +bodík.

ruzena ruzena

8. 12. 2009 23:54

:-pDělám něco podobného,ale z králíka a už jsem dlouho nedělala:yes::yes::yes:chutné foto:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova pastika paštika paštika z uzeného masa paštika recept domácí paštika z pečeného masa domácí paštika z uzeného masa paštika pečená v troubě paštika z uzeného masa recept pečená paštika domácí masová paštika recepty recept na pastiku recept paštika bůčková paštika domaci pastika masová domácí paštika pastika recepty paštikové koření recept recepty na pastiku recepty paštiky recept na masovou paštiku

Suroviny: maso pečené, játra vepřová, koření paštikové, vejce, smetana, slanina anglická, špek uzený, sádlo, koření, cibule

TopRecepty.cz

Masová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVmY