Nutriční hodnoty (Jablečná bublanina od Adely Banášové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 516 kJ / 2 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 140,61 g |
| – nasycené | 13,90 g |
| – nenasycené | 117,83 g |
| –– mononenasycené | 83,97 g |
| –– polynenasycené | 33,86 g |
| ––– omega 3 | 10,36 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 374 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 287,90 g |
| – cukry | 276,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vejce (velikost L) | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 35 g 35 g čokolády na vaření (nebo podle chuti) | Čokoláda hořká 40% | 35 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| vanilkový cukr (podle chuti) | Cukr vanilkový | |
| skořicový cukr (podle chuti) | Cukr skořicový | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |