Nutriční hodnoty (Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 006 kJ / 1 913 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 199,67 g |
| – nasycené | 103,06 g |
| – nenasycené | 93,40 g |
| –– mononenasycené | 80,43 g |
| –– polynenasycené | 12,97 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 246 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 8,20 g |
| Sacharidy | 14,40 g |
| – cukry | 12,10 g |
| ––– laktóza | 7,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
| 200 g 200 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 tavené sýry typu Smetanito (po 50 g) | Sýr tavený | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| podravka nebo vegeta | Kořenící směs sypká | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |