Nutriční hodnoty (Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 006 kJ / 1 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 199,67 g |
– nasycené | 103,06 g |
– nenasycené | 93,40 g |
–– mononenasycené | 80,43 g |
–– polynenasycené | 12,97 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 246 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,20 g |
Sacharidy | 14,40 g |
– cukry | 12,10 g |
––– laktóza | 7,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
200 g 200 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 tavené sýry typu Smetanito (po 50 g) | Sýr tavený | |
máslo | Máslo kravské | |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
podravka nebo vegeta | Kořenící směs sypká | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |