Nutriční hodnoty (Jitrocelové nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 172 kJ / 1 236 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,81 g |
| Tuky | 21,84 g |
| – nasycené | 5,60 g |
| – nenasycené | 10,74 g |
| –– mononenasycené | 6,68 g |
| –– polynenasycené | 4,06 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 10,70 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 204,00 g |
| – cukry | 18,40 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 120 g 120 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 120 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 lžička 1 lžička majoránky nebo sušené celerové natě | Majoránka sušená | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| miska miska malých listů jitrocele | Jitrocel list | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |