Nutriční hodnoty (Jelítková polévka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 782 kJ / 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,94 g |
| Tuky | 2,58 g |
| – nasycené | 0,77 g |
| – nenasycené | 1,75 g |
| –– mononenasycené | 0,53 g |
| –– polynenasycené | 1,22 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 13,79 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 31,13 g |
| – cukry | 7,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Sádlo (olej) | Sádlo vepřové | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 1 větší jelítko (2 menší) | Jelito | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky masoxu (kdo nerad, nedává) | Bujón hovězí | 5 g |
| trošku trošku šunky ( nemusí být) | Šunka vepřová vařená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2-3 2-3 hrstě vařených krup | Kroupy ječné | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |