Nutriční hodnoty (Smetanová těstovinová rýže s listovým špenátem a kukuřicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 938 kJ / 3 331 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 86,45 g |
| Tuky | 79,67 g |
| – nasycené | 43,68 g |
| – nenasycené | 29,96 g |
| –– mononenasycené | 20,58 g |
| –– polynenasycené | 9,38 g |
| ––– omega 3 | 1,30 g |
| Vláknina | 37,25 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,42 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 544,65 g |
| – cukry | 45,95 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g těstovinové rýže (orzo) | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| 400 g 400 g mraženého listového špenátu | Špenát mražený | 400 g |
| 300 g 300 g kukuřice (mražených kukuřičných zrn) | Kukuřice sterilovaná | 300 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané bazalky | Bazalka čerstvá | 30 g |
| domácí jíška | Jíška máslová | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| strouhaný parmazán na posypání | Parmezán |