Nutriční hodnoty (Jáhlová kaše se sušenými švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 244 kJ / 3 165 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,05 g |
| Tuky | 78,65 g |
| – nasycené | 40,97 g |
| – nenasycené | 31,88 g |
| –– mononenasycené | 22,98 g |
| –– polynenasycené | 8,91 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 51,25 g |
| Cholesterol | 613 mg |
| Sodík | 2,10 g |
| Sůl | 5,09 g |
| Sacharidy | 510,98 g |
| – cukry | 297,26 g |
| ––– laktóza | 49,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 250 g 250 g jáhel | Jáhly | 250 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 150 g 150 g medu | Med nepasterovaný | 150 g |
| 250 g 250 g sušených švestek bez pecek | Švestky sušené | 250 g |
| hrst hrst sekané čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| mletá skořice na posypání | Skořice ceylonská mletá |