Krtkův dort na plechu

jitule Kuchařka:

Moučníky , Řezy 75 názorů

574

Suroviny

Těsto:
320 g hladké mouky
180 g cukru
3 vejce
3 polévkové lžíce kakaa
200 ml oleje
200 ml mléka
1 prášek do pečiva
Stracciatelový krém:
250 g tvarohu
2 zakysané smetany (celkem 400g)
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
uvařený pudink
4 banány
Pudink:
250 ml mléka
1,5 balíčku vanilkového pudinku
dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
Recept si zatím oblíbilo 74 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

  2. Těsto:

  3. Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků.

  4. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.

  5. Stracciatelový krém: V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr.

  6. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

  7. Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém.

  8. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).

Poznámka

Je fakt výborná, určo zkuste! DOBROU CHUŤ!!!

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 745 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krtkův dort na plechu

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    vypada moc vyborne a je jedno koho receptik je rada oskousim sem velmi rada ze sem ho nasla prave u tebe :yes:

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    ako ze zatial len cesto, krem a chladi sa v chladnicke, ale vyzera suprovo a vsetko zvlast chutilo :-):-):-K:-D

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    mnam mnam uz ho robievam niekolko rokov a je super vsetkym nam chuti

    Odpovědět

  • Alexia Alexia(neregistrovaná)

    Ani: super odpověd:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ani: Doslovné kopírování porušuje autorský zákon :-//

    Odpovědět

  • Ani Ani(neregistrovaný)

    jitule: Pokud´ Vám vadí, že se Vaše recepty kopírují tak je nedávejte na internet a vemte si je sebou do hrobu!!!! :-//:yes:

    Odpovědět

  • collins collins

    Vynikající! Vnučka příště prosila k narozeninám o kulatý :-)), ale TENHLE , tak jsem výše uvedené gramáže pro formu 26 cm ubrala o 1/3 a velká spokojenost...

    Odpovědět

  • Libuse Libuse(neregistrovaný)

    Take jsem zkousela a je luxusni

    Odpovědět

  • maceska45 maceska45

    skvělý recept-snadné,rychlé a báječně chutná:-K:-D

    Odpovědět

  • Welush Welush

    Dortík byl mooc dobrý :yes::-)

    Odpovědět

  • faraod faraod

    :yes:;-) mňam

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Včera jsem zrovna pekla ale ten klasický podotýkam že poprvé fakt bomba :yes:

    Odpovědět

  • ivanka ivanka(neregistrovaná)

  • Vyrge Vyrge

    Právě jsme se synátorem dokončili dílo...ještě nechat vychladnout a hurá na něj...úžasný receptík,dáváme bodík.. :yes::-))

    Odpovědět

  • JanaJanicka JanaJanicka

    Zdravím,

    Musím moc a moc pochválit Váš receptík. Měla jsem doma zralejší banány a tak jsem se rozhodla pro krtka. Původně jsem chtěla koupit krabici a frk frk bylo by hotovo. ovšem nedalo mi a mrkla jsem na Topky a našla ten co se mi líbil nejvíce. Máme rádi tvarohové nálně a tak Váš jednoduše vyhrál. Bála jsem se "složitosti " ale vůbec složitý není. Těsto se dělá výborně a po upečení je krásně nadýchané. Dle mého názoru je takové multifuknčí :-D Krém se též povedl a koláč/dort už je v lednici a chladne. Zítra se mi vrací dcerka od dědy z chaty, tak jsem zvědavá jaký budu mít úspěch.
    Jestli se neurazíte přidám sem fitečku svého díla :-8

    Kdybych mohla dám 100bodíků ovšem lze pouze jeden :yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo