Nutriční hodnoty (Zapečené šťouchané brambory s uzeným, špenátem a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 15 788 kJ / 3 773 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 123,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,99 g |
| Tuky | 281,20 g |
| – nasycené | 130,83 g |
| – nenasycené | 115,99 g |
| –– mononenasycené | 97,95 g |
| –– polynenasycené | 18,04 g |
| ––– omega 3 | 1,87 g |
| Vláknina | 34,07 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 7,90 g |
| Sůl | 19,42 g |
| Sacharidy | 145,86 g |
| – cukry | 26,12 g |
| ––– laktóza | 9,11 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600-800 g 600-800 g brambor (podle potřeby) | Brambor zimní | 700 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 400 g 400 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 400 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 400 g 400 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 400 g |
| 200 g 200 g nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 sáček 1 sáček koření Francouzské brambory od Kotányi | Grilovací koření | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská |