

Štika pečená s bylinkami
Suroviny
- 4 porce štiky
- sůl
- kmín
- 3 lžíce posekaných čerstvých bylinek:
- hladkolistá petrželka
- čerstvá šalvěj
- čerstvá saturejka
- čerstvý tymián
- trochu bílého vína na podlití
- máslo
Postup přípravy receptu
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku).
Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme bílým vínem a povrch ryby poléváme výpekem.
Na pánvi by rybka trvala kratší dobu, ale já jsem chtěla, aby měla hezky upečenou kůžičku.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Štika pečená s bylinkami
-
mimosa: Díky moc za vyzkoušení a hezkou fotku
-
Dnes upečená,snědená a chutnalo.
:-v jednoduchosti je krása.Z bylinek jsem použila petržel,celerovou nať a tymián,samozřejmě kmín a sůl.
-
Pochutnala bych si
-
Kásné , jednoduché
-
Valika: Neviem, kde je to "u vás", ale u nás je to tak, že dostanem rybičky aj s kožou aj bez kože. A ak chcem z tej s kožou dať tú kožu preč, tak mi ju dajú, ak nechcem, tak mi ju nedajú. Ono na prípravu niektorých jedál je tá koža nevyhnutná. A prečo by nebola na jedenie? Z hydiny sa tiež koža konzumuje, nie?
-
Valika: Zákazníci asi nevědí, že je velice chutná
U nás v rybárně se zeptají, zda kůži stáhnout nebo nechat
Ono to záleží taky na druhu úpravy
Děkuju všem za milé komentáře -
U nás se naopak vypečená rybí kůžička má za pochoutku
-
U nás to (kožu) v obchode automaticky stiahnu.
To je tu úplne samozrejmé. -
zizala:
Některé baby jsou všechny stejné
My se s paní casinovou doplňujeme... Jí ještě, zaplať pámbů, nedošlo oč se ochuzuje, když ty vypečené rybí kožuchy lifruje na můj talíř -
krásný recept...a kůži taky nestahuji....
-
Valika:
A proč by nebyla na jídlo??? Naopak. Rybí kůže vypečená dokřupava je velice chutná
A štika má kůži jemnou, netučnou
-
To je parádní rybka
+
vydařený oběd
-
Preco tú kožu nestiahnete? To predsa nie je na jedenie...
-
Krásná úprava rybky
-
... štika je výborná