Nutriční hodnoty (Zajíc "na černo")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 727 kJ / 1 369 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 128,23 g |
| – nasycené | 75,97 g |
| – nenasycené | 50,63 g |
| –– mononenasycené | 44,40 g |
| –– polynenasycené | 6,23 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 290 mg |
| Sodík | 816 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 43,42 g |
| – cukry | 26,00 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 zaječí maso (předek) | Zajíc stehno | |
| 5 dkg 5 dkg slaniny | Špek | 50 g |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 zrnek 5 zrnek pepře | Pepř černý | |
| 3 zrnka 3 zrnka nového koření | Nové koření | |
| 3 zrnka 3 zrnka jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 proužek citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 l 1/2 l vývaru (z hovězího bujonu) | Vývar hovězí | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 4 kostky 4 kostky cukru na upražení | Cukr bílý | 20 g |