Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zajíc "na černo")

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 727 kJ /
1 369 kcal
Bílkoviny9,06 g
– z toho živočišné bílkoviny5,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,28 g
Tuky128,23 g
– nasycené75,97 g
– nenasycené50,63 g
–– mononenasycené44,40 g
–– polynenasycené6,23 g
––– omega 30,54 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 816 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy43,42 g
– cukry26,00 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 zaječí maso (předek) Zajíc stehno
5 dkg 5 dkg slaniny Špek 50 g
5 dkg 5 dkg másla Máslo kravské 50 g
1 1 středně velká cibule Cibule čerstvá 70 g
5 zrnek 5 zrnek pepře Pepř černý
3 zrnka 3 zrnka nového koření Nové koření
3 zrnka 3 zrnka jalovce Jalovec sušený
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
1 1 proužek citronové kůry Citronová kúra čerstvá
1/2 l 1/2 l vývaru (z hovězího bujonu) Vývar hovězí 500 ml
sůl Sůl mořská
citronová šťáva Šťáva z citrónu
5 dkg 5 dkg másla Máslo kravské 50 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
4 kostky 4 kostky cukru na upražení Cukr bílý 20 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.