Nutriční hodnoty (Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 727 kJ / 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,54 g |
Tuky | 61,55 g |
– nasycené | 36,86 g |
– nenasycené | 20,84 g |
–– mononenasycené | 16,47 g |
–– polynenasycené | 4,37 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 7,74 g |
Cholesterol | 416 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,41 g |
Sacharidy | 39,90 g |
– cukry | 14,29 g |
––– laktóza | 8,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 400 g sekaného mraženého špenátu případně čerstvých posekaných listů | Špenát mražený | |
200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
80 g 80 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 80 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 l 1 l studeného vývaru (nebo voda a masox) | Vývar hovězí | 1000 ml |
olej | Olej řepkový | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžička 1 lžička drceného nebo mletého kmínu | ||
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
případně trochu trochu soli | Sůl mořská |