Nutriční hodnoty (Zapečená brokolice s bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 125 kJ / 3 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 287,02 g |
| – nasycené | 146,39 g |
| – nenasycené | 132,28 g |
| –– mononenasycené | 113,03 g |
| –– polynenasycené | 19,25 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 29,30 g |
| Cholesterol | 906 mg |
| Sodík | 8,27 g |
| Sůl | 20,42 g |
| Sacharidy | 84,12 g |
| – cukry | 15,17 g |
| ––– laktóza | 2,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 větších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 25 dkg 25 dkg anglické slaniny nakrájené nadrobno | Anglická slanina | 250 g |
| 20 dkg 20 dkg nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| bylinková sůl | Sůl bylinková | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská |