Dech z pekla
Rychlá masová směs z jedné pánve potěší všechny milovníky pikantních jídel. Vepřové maso, feferonky, chilli, pikantní kečup a kyselé okurky tvoří sladkokyselou, výrazně kořeněnou kombinaci, která si říká o zapíjení vychlazeným pivem. Nejlépe chutná s bramborami nebo hranolky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,48 g |
| Tuky | 11,37 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké proužky, cibuli na půlměsíčky. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle tak, aby vznikly delší kousky.
Krok 2: Olej rozpálíme a na něj dáme maso. Když zbělá, přidáme omáčku a 3 lžíce kečupu.
Krok 3: Vmícháme feferonkovou pastu a lžičku chilli omáčky. Opepříme a přisolíme a ochutnáme. Dáme cibuli a po chvilce okurku.
Krok 4: Zkusíme maso. Není-li ještě hotové, dáme asi 2 lžíce vody a dál dusíme. Je li hotovo, opatrně vmícháme řezanou papriku a necháme prohřát.
Krok 5: Dochutíme Podravkou a podáváme s bramborami, nebo hranolky.
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
Moje poznámka
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 14 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 17 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 18 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 6 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 7 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 9 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 9 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Tématické fráze:
jihočeský flamendr,
flamendr recept,
veprovy flamendr,
držkopal,
feferonková pasta recept,
katův šleh recept,
feferonková pasta,
cerel recepty,
recept na flamendra,
výborný flamendr,
cerel,
flamendr z vepřového masa,
recept na flamendr z vepřového masa,
feferonkova omačka,
recepty z vepřového masa online,
bílkovy chlebicek jako dech,
recept na připravu flamendra,
držkopal recept,
flamendr v bramboráku,
recept ohnivec
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
omáčka worcesterová,
pasta feferonková,
omáčka chilli,
okurky sterilované,
paprika sterilovaná,
kečup ostrý,
sůl,
pepř,
podravka,
olej
Komentáře (21)
Foto přikládám.