Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katův šleh

Klasické a velmi známé hospodské jídlo patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a paprika. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (81×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

2. 8. 2008 09:19

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 457 kJ / 587 kcal
Bílkoviny87,82 g
Tuky13,22 g
Vláknina14,16 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,40 g
Sacharidy24,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Směs je vynikající na bramborák a nebo topinku, v tom případě ale necháme lečo vydusit a jemně zahustíme moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Taborak83

9. 2. 2024 07:13

MaminkaVladuska: Tak ono to také docela záleží na kuchaři, jak moc to jídlo bude jedlé. 😉

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

9. 2. 2024 07:01

Dělám ho malinko jinak, ale "Kaťák" je prostě stálice jídelníčku. U nás nejraději s rýží nebo hranolky.

martina2105

4. 2. 2022 13:48

Varivam trochu jinak klidně leco domácí či kupovane klidně čerstvá paprika rajčata dle moznosti
Za mě doporučuji maso den před naložit ve směsi hořčice kecupu soli pepře česneku klidně i chilli
Pak na oleji cibulku na drobné pulkolecka jak zesklovati tak maso z prudka orestovat přidat zeleninu a podusit a když je moc stavy tak vysušit nezahustuje se.. To udělá zelenina ????‍♀️
Brambor, ryzu, topinky či placek<3:-8

stoudman

11. 6. 2020 11:29

Maso se nezahušťuje,ale vyrestuje aby tam zůstala jen šťáva.Každý to dělá jak mu to chutná.

Eja57 Eja57

5. 4. 2020 16:16

MaminkaVladuska: ale no tak...napíši že nechutná...ale "hnus":-//

MaminkaVladuska

5. 4. 2020 15:37

Nejsem vybíravá ale tohle se nedalo jíst, škoda maso má tenhle hnus :no::no:

BlaV.

16. 9. 2018 06:47

:no::-//

Taborak83

4. 2. 2018 14:55

Nejsem žádný pozér, takže s lečem rozhodně žádný problém nemám. Ideální, když si to chci uvařit s rýží na několik dní. Pokud bych si chtěl udělat minutku, pak jistě budu postupovat jinak. Olej, kýta, pepř, sůl, cibule, kapie, kečup/protlak, worchestrovka, chilli. Nikoho nechci poučovat, že jen to je jediný a správný postup. Každý má své preference. Já bych si do tohoto jídla okurky, hrášek nebo brambory tedy v životě nedal. A mám pocit, že ani v recepturách teplých pokrmů se nic takového nevyskytuje. Také jsem tu četl připomínky ke kyselosti. No tak ty nakládané okurky to jistě narovnají. :-D

Jaroslav Petrů

19. 12. 2017 15:03

Hrozná patlanina,co to udělat z čerstvých paprik a rajčat. Jo do katáku patří také steril. okurky

honziiikronny

15. 5. 2017 17:32

Tohle není Katův šleh,ale lečo s masem.:-//:-//:-//

Bob

9. 5. 2017 17:26

Ašek : Super recept. Bob:-K

Petra

8. 5. 2017 21:15

Ašek : :-) konečně někdo komu to došlo
:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

1. 4. 2017 14:57

Vera: Tu sa recepty nedávajú na chválenie, ale na varenie. Ak ti recept nevyhovuje, nájdi si iný, o ktorom by si sa mohla vyjadriť slušnejšie.:-)

Vera

1. 4. 2017 14:27

Tohle je příšerný recept,nic k chlubení!
:-((

Ašek

30. 3. 2017 14:41

Tak s prominutím katův šleh se dělá trochu jinak a hlavně bez kupovaného leča. Recept na katův šleh: vepřové maso nakrájené na nudličky osmažíme osolíme opepříme a přidáme nakrájenou cibuli na půl kolečka a tři různě barevné kapie také zhruba nakrájené na půl kolečka a nakrájené na půl kolečka zhruba 3-4 nakládané okurky a vše zalijeme rajčatovým pyré a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a chilli a vývar dusíme půl hodinky. Pak přidáme na jemno nastrouhané 2 menší brambory a přilijeme vodu a dalších půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme plechovku hrášku a můžeme podávat s rýží.

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: katuv sleh veprove maso katův šleh z kuřecího masa katuv sleh z veproveho masa šleh vepřové maso recepty recepty z vepřového masa vepřový šleh katůvšleh kluci v akci lečo krůtí maso podle polreicha recept katův šleh z vepřového masa kuřecí šleh recepty-katův šleh vepřové maso šleh z vepřového masa vepřové nudličky na lecu recept na šleh šleh recept šlech kantův sleh

Suroviny: kýta vepřová, cibule, lečo, česnek, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká

TopRecepty.cz

Katův šleh

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY0