Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katův šleh

Klasické hospodské jídlo, které se netěší dobré pověsti. Patří k rychlovkám, které zvládnete připravit i večer po práci. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

2. 8. 2008 10:19

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 978 kJ / 473 kcal
Bílkoviny84,84 g
Tuky12,86 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Směs je vynikající na bramborák a nebo topinku, v tom případě ale necháme lečo vydusit a jemně zahustíme moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

martina2105

4. 2. 2022 14:48

Varivam trochu jinak klidně leco domácí či kupovane klidně čerstvá paprika rajčata dle moznosti
Za mě doporučuji maso den před naložit ve směsi hořčice kecupu soli pepře česneku klidně i chilli
Pak na oleji cibulku na drobné pulkolecka jak zesklovati tak maso z prudka orestovat přidat zeleninu a podusit a když je moc stavy tak vysušit nezahustuje se.. To udělá zelenina ????‍♀️
Brambor, ryzu, topinky či placek<3:-8

stoudman

11. 6. 2020 12:29

Maso se nezahušťuje,ale vyrestuje aby tam zůstala jen šťáva.Každý to dělá jak mu to chutná.

Eja57 Eja57

5. 4. 2020 17:16

MaminkaVladuska: ale no tak...napíši že nechutná...ale "hnus":-//

MaminkaVladuska

5. 4. 2020 16:37

Nejsem vybíravá ale tohle se nedalo jíst, škoda maso má tenhle hnus :no::no:

BlaV.

16. 9. 2018 07:47

:no::-//

Taborak83

4. 2. 2018 15:55

Nejsem žádný pozér, takže s lečem rozhodně žádný problém nemám. Ideální, když si to chci uvařit s rýží na několik dní. Pokud bych si chtěl udělat minutku, pak jistě budu postupovat jinak. Olej, kýta, pepř, sůl, cibule, kapie, kečup/protlak, worchestrovka, chilli. Nikoho nechci poučovat, že jen to je jediný a správný postup. Každý má své preference. Já bych si do tohoto jídla okurky, hrášek nebo brambory tedy v životě nedal. A mám pocit, že ani v recepturách teplých pokrmů se nic takového nevyskytuje. Také jsem tu četl připomínky ke kyselosti. No tak ty nakládané okurky to jistě narovnají. :-D

Jaroslav Petrů

19. 12. 2017 16:03

Hrozná patlanina,co to udělat z čerstvých paprik a rajčat. Jo do katáku patří také steril. okurky

honziiikronny

15. 5. 2017 18:32

Tohle není Katův šleh,ale lečo s masem.:-//:-//:-//

Bob

9. 5. 2017 18:26

Ašek : Super recept. Bob:-K

Petra

8. 5. 2017 22:15

Ašek : :-) konečně někdo komu to došlo
:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

1. 4. 2017 15:57

Vera: Tu sa recepty nedávajú na chválenie, ale na varenie. Ak ti recept nevyhovuje, nájdi si iný, o ktorom by si sa mohla vyjadriť slušnejšie.:-)

Vera

1. 4. 2017 15:27

Tohle je příšerný recept,nic k chlubení!
:-((

Ašek

30. 3. 2017 15:41

Tak s prominutím katův šleh se dělá trochu jinak a hlavně bez kupovaného leča. Recept na katův šleh: vepřové maso nakrájené na nudličky osmažíme osolíme opepříme a přidáme nakrájenou cibuli na půl kolečka a tři různě barevné kapie také zhruba nakrájené na půl kolečka a nakrájené na půl kolečka zhruba 3-4 nakládané okurky a vše zalijeme rajčatovým pyré a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a chilli a vývar dusíme půl hodinky. Pak přidáme na jemno nastrouhané 2 menší brambory a přilijeme vodu a dalších půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme plechovku hrášku a můžeme podávat s rýží.

Vladien

20. 3. 2017 09:17

Problém odjakživa všech leč z obchodu. Ve složení ocet a nešetří s nim. Možná nejlepší si koupit mraženou zeleninu, která bývá v leču a použít tu. Potom úplně na závěr si to dokyselit podle sebe.

salve

1. 3. 2017 18:17

Tento recept s malou změnou dělám léta. Recept jsem dostala z jedné restaurace , kde dělali nejlepši masový toast (někdy v 80. létech :-) ).Protože se to podává na klasické topince, musí být směs hustší (nedávat tam buď tolik vody z leča, nebo nechat vyvařit) zahušťuji trochou solamylu, dávám trochu Worchesteru, kečupu a třeba feferonku. Ale stejně to nemám bohužel nikdy takové, jako měli oni. Někdy dělám s pečenými brambory, chlebem, tousty pečenými na sucho. Všem vždy chutnalo.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: katuv sleh veprove maso katův šleh z kuřecího masa katuv sleh z veproveho masa šleh vepřové maso recepty recepty z vepřového masa vepřový šleh katůvšleh kluci v akci lečo krůtí maso podle polreicha recept katův šleh z vepřového masa kuřecí šleh recepty-katův šleh vepřové maso šleh z vepřového masa vepřové nudličky na lecu recept na šleh šleh recept šlech kantův sleh

Suroviny: kýta vepřová, cibule, lečo, česnek, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Katův šleh

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxY0