Katův šleh

alus.s Kuchařka: alus.s

Vepřové maso 60 názorů

Suroviny

400 g vepřové kýty (používám i plecko)
cibule
lečo - sklenka (330 g)
2 stroužky česneku nebo chilli podle chuti
olej
hladká mouka nebo tmavá jíška Knorr
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme lečo, mírně podlijeme a dusíme do změknutí.

  2. Ke konci přidáme prolisovaný česnek nebo chilli a zahustíme. Podáváme s rýží nebo s bramborami na jakýkoliv způsob.

Poznámka

Směs je vynikající na bramborák a nebo topinku, v tom případě ale necháme lečo vydusit a jemně zahustíme moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 934 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Katův šleh

  • Taborak83 Taborak83

    Nejsem žádný pozér, takže s lečem rozhodně žádný problém nemám. Ideální, když si to chci uvařit s rýží na několik dní. Pokud bych si chtěl udělat minutku, pak jistě budu postupovat jinak. Olej, kýta, pepř, sůl, cibule, kapie, kečup/protlak, worchestrovka, chilli. Nikoho nechci poučovat, že jen to je jediný a správný postup. Každý má své preference. Já bych si do tohoto jídla okurky, hrášek nebo brambory tedy v životě nedal. A mám pocit, že ani v recepturách teplých pokrmů se nic takového nevyskytuje. Také jsem tu četl připomínky ke kyselosti. No tak ty nakládané okurky to jistě narovnají. :-D

    Odpovědět

  • Jaroslav Petrů Jaroslav Petrů(neregistrovaný)

    Hrozná patlanina,co to udělat z čerstvých paprik a rajčat. Jo do katáku patří také steril. okurky

    Odpovědět

  • honziiikronny honziiikronny

    Tohle není Katův šleh,ale lečo s masem.:-//:-//:-//

    Odpovědět

  • Bob Bob(neregistrovaný)

    Ašek : Super recept. Bob:-K

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Ašek : :-) konečně někdo komu to došlo
    :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vera: Tu sa recepty nedávajú na chválenie, ale na varenie. Ak ti recept nevyhovuje, nájdi si iný, o ktorom by si sa mohla vyjadriť slušnejšie.:-)

    Odpovědět

  • Vera Vera(neregistrovaná)

    Tohle je příšerný recept,nic k chlubení!
    :-((

    Odpovědět

  • Ašek Ašek (neregistrovaný)

    Tak s prominutím katův šleh se dělá trochu jinak a hlavně bez kupovaného leča. Recept na katův šleh: vepřové maso nakrájené na nudličky osmažíme osolíme opepříme a přidáme nakrájenou cibuli na půl kolečka a tři různě barevné kapie také zhruba nakrájené na půl kolečka a nakrájené na půl kolečka zhruba 3-4 nakládané okurky a vše zalijeme rajčatovým pyré a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a chilli a vývar dusíme půl hodinky. Pak přidáme na jemno nastrouhané 2 menší brambory a přilijeme vodu a dalších půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme plechovku hrášku a můžeme podávat s rýží.

    Odpovědět

  • Vladien Vladien(neregistrovaný)

    Problém odjakživa všech leč z obchodu. Ve složení ocet a nešetří s nim. Možná nejlepší si koupit mraženou zeleninu, která bývá v leču a použít tu. Potom úplně na závěr si to dokyselit podle sebe.

    Odpovědět

  • salve salve(neregistrovaný)

    Tento recept s malou změnou dělám léta. Recept jsem dostala z jedné restaurace , kde dělali nejlepši masový toast (někdy v 80. létech :-) ).Protože se to podává na klasické topince, musí být směs hustší (nedávat tam buď tolik vody z leča, nebo nechat vyvařit) zahušťuji trochou solamylu, dávám trochu Worchesteru, kečupu a třeba feferonku. Ale stejně to nemám bohužel nikdy takové, jako měli oni. Někdy dělám s pečenými brambory, chlebem, tousty pečenými na sucho. Všem vždy chutnalo.

    Odpovědět

  • Jindřiška Jindřiška(neregistrovaná)

    Proč se mi zdá, že je to gulášová omáčka? Taky dáváme do guláše lečo. :-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dans: Kyselé to bude vždycky, když se tam dá koupené lečo...:no:

    Odpovědět

  • Ivca Ivca(neregistrovaná)

    Katuv sleh je rychlé a chutné jídlo.Dnes ho dělám k obědu.:yes:<3

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dans: Když dělám něco s lečem, většinou to trochu přislazuji, rajčata bývají někdy dost kyselá. Nebo můžete dát trochu dobrého kečupu ;-)

    Odpovědět

  • Dans Dans(neregistrovaný)

    at delam co delam je to kysele a to jsem nic krome leca do panve nedala ;-(

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: katuv sleh veprove maso katův šleh z kuřecího masa katuv sleh z veproveho masa šleh vepřové maso recepty recepty z vepřového masa vepřový šleh kluci v akci lečo krůtí maso podle polreicha katůvšleh kuřecí šleh recepty-katův šleh vepřové maso vepřové nudličky na lecu šleh z vepřového masa recept na šleh šlech šleh recept katušlech recepty z vepřového masa katuv šleh

Zapomněl/a jsem heslo