Katův šleh

alus.s Kuchařka:

Vepřové maso 58 názorů

543

Suroviny

400 g vepřové kýty (používám i plecko)
cibule
lečo - sklenka 330 g
2 stroužky česneku nebo chilli podle chuti
olej
hladká mouka nebo tmavá jíška Knorr
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme lečo, mírně podlijeme a dusíme do změknutí.

  2. Ke konci přidáme prolisovaný česnek nebo chilli a zahustíme. Podáváme s rýží nebo s bramborami na jakýkoliv způsob.

Poznámka

Směs je vynikající na bramborák a nebo topinku, v tom případě ale necháme lečo vydusit a jemně zahustíme moukou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Katův šleh

  • honziiikronny honziiikronny

    Tohle není Katův šleh,ale lečo s masem.:-//:-//:-//

    Odpovědět

  • Bob Bob(neregistrovaný)

    Ašek : Super recept. Bob:-K

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Ašek : :-) konečně někdo komu to došlo
    :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Vera: Tu sa recepty nedávajú na chválenie, ale na varenie. Ak ti recept nevyhovuje, nájdi si iný, o ktorom by si sa mohla vyjadriť slušnejšie.:-)

    Odpovědět

  • Vera Vera(neregistrovaná)

    Tohle je příšerný recept,nic k chlubení!
    :-((

    Odpovědět

  • Ašek Ašek (neregistrovaný)

    Tak s prominutím katův šleh se dělá trochu jinak a hlavně bez kupovaného leča. Recept na katův šleh: vepřové maso nakrájené na nudličky osmažíme osolíme opepříme a přidáme nakrájenou cibuli na půl kolečka a tři různě barevné kapie také zhruba nakrájené na půl kolečka a nakrájené na půl kolečka zhruba 3-4 nakládané okurky a vše zalijeme rajčatovým pyré a přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a chilli a vývar dusíme půl hodinky. Pak přidáme na jemno nastrouhané 2 menší brambory a přilijeme vodu a dalších půl hodiny dusíme. Na závěr přidáme plechovku hrášku a můžeme podávat s rýží.

    Odpovědět

  • Vladien Vladien(neregistrovaný)

    Problém odjakživa všech leč z obchodu. Ve složení ocet a nešetří s nim. Možná nejlepší si koupit mraženou zeleninu, která bývá v leču a použít tu. Potom úplně na závěr si to dokyselit podle sebe.

    Odpovědět

  • salve salve(neregistrovaný)

    Tento recept s malou změnou dělám léta. Recept jsem dostala z jedné restaurace , kde dělali nejlepši masový toast (někdy v 80. létech :-) ).Protože se to podává na klasické topince, musí být směs hustší (nedávat tam buď tolik vody z leča, nebo nechat vyvařit) zahušťuji trochou solamylu, dávám trochu Worchesteru, kečupu a třeba feferonku. Ale stejně to nemám bohužel nikdy takové, jako měli oni. Někdy dělám s pečenými brambory, chlebem, tousty pečenými na sucho. Všem vždy chutnalo.

    Odpovědět

  • Jindřiška Jindřiška(neregistrovaná)

    Proč se mi zdá, že je to gulášová omáčka? Taky dáváme do guláše lečo. :-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dans: Kyselé to bude vždycky, když se tam dá koupené lečo...:no:

    Odpovědět

  • Ivca Ivca(neregistrovaná)

    Katuv sleh je rychlé a chutné jídlo.Dnes ho dělám k obědu.:yes:<3

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dans: Když dělám něco s lečem, většinou to trochu přislazuji, rajčata bývají někdy dost kyselá. Nebo můžete dát trochu dobrého kečupu ;-)

    Odpovědět

  • Dans Dans(neregistrovaný)

    at delam co delam je to kysele a to jsem nic krome leca do panve nedala ;-(

    Odpovědět

  • milena milena(neregistrovaná)

    já dám maso na nudličky, dám do misky a přidám na kolečka nakrájenou cibuli a pórek, přidám mletou červenou papriku a 4 lžíce hořčice. Nechám odležet a potom dám na rozpálené sádlo a dusím.Nedávám mouku ani rajčata.

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    jednoduché levné rychlé chutné-takové recepty mám nejraději

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo