Katův šleh

alus.s Kuchařka:

Vepřové maso 52 názorů

Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů
543

Suroviny

400 g vepřové kýty (používám i plecko)
cibule
lečo - sklenka 330 g
2 stroužky česneku nebo chilli podle chuti
olej
hladká mouka nebo tmavá jíška Knorr
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme lečo, mírně podlijeme a dusíme do změknutí.

  2. Ke konci přidáme prolisovaný česnek nebo chilli a zahustíme. Podáváme s rýží nebo s bramborami na jakýkoliv způsob.

Poznámka

Směs je vynikající na bramborák a nebo topinku, v tom případě ale necháme lečo vydusit a jemně zahustíme moukou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 178 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Katův šleh

  • Vladien Vladien(neregistrovaný)

    Problém odjakživa všech leč z obchodu. Ve složení ocet a nešetří s nim. Možná nejlepší si koupit mraženou zeleninu, která bývá v leču a použít tu. Potom úplně na závěr si to dokyselit podle sebe.

    Odpovědět

  • salve salve(neregistrovaný)

    Tento recept s malou změnou dělám léta. Recept jsem dostala z jedné restaurace , kde dělali nejlepši masový toast (někdy v 80. létech :-) ).Protože se to podává na klasické topince, musí být směs hustší (nedávat tam buď tolik vody z leča, nebo nechat vyvařit) zahušťuji trochou solamylu, dávám trochu Worchesteru, kečupu a třeba feferonku. Ale stejně to nemám bohužel nikdy takové, jako měli oni. Někdy dělám s pečenými brambory, chlebem, tousty pečenými na sucho. Všem vždy chutnalo.

    Odpovědět

  • Jindřiška Jindřiška(neregistrovaná)

    Proč se mi zdá, že je to gulášová omáčka? Taky dáváme do guláše lečo. :-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dans: Kyselé to bude vždycky, když se tam dá koupené lečo...:no:

    Odpovědět

  • Ivca Ivca(neregistrovaná)

    Katuv sleh je rychlé a chutné jídlo.Dnes ho dělám k obědu.:yes:<3

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dans: Když dělám něco s lečem, většinou to trochu přislazuji, rajčata bývají někdy dost kyselá. Nebo můžete dát trochu dobrého kečupu ;-)

    Odpovědět

  • Dans Dans(neregistrovaný)

    at delam co delam je to kysele a to jsem nic krome leca do panve nedala ;-(

    Odpovědět

  • milena milena(neregistrovaná)

    já dám maso na nudličky, dám do misky a přidám na kolečka nakrájenou cibuli a pórek, přidám mletou červenou papriku a 4 lžíce hořčice. Nechám odležet a potom dám na rozpálené sádlo a dusím.Nedávám mouku ani rajčata.

    Odpovědět

  • jankohrasko jankohrasko

    jednoduché levné rychlé chutné-takové recepty mám nejraději

    Odpovědět

  •  Vasek Vasek(neregistrovaný)

    Dnes jme meli s rodinou k obedu a musim rict, ze pecka. Rychle, jednoduche a chutne, jako prilohu jsme meli bramboracky :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Ota: Oto, kritika receptu nevadí, pokud je napsaná slušně. Vulgární výrazy si nechte jinam;-)

    Odpovědět

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    A prosím vás copak tam dáváte za zeleninu?

    Odpovědět

  • zaluzie000 zaluzie000(neregistrovaný)

    ja pridavam do masa mrazenou zeleninu cinskou smes a konzervu ananasu v kostickach moc mna
    ;-)

    Odpovědět

  • míla míla(neregistrovaná)

    At je to co je to, ale bylo to moc dobrý s tím lečem. :yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Dnes "kaťák" na přání drahé polovičky, už jsem nic podobného dlouho nedělala. Malé obměny (krůtí maso, domácí uzený bůček, domácí lečo), k tomu rýže, sobě chilli omáčku navrch. Přiznávám se, že jsme si pochutnali, polovička už hlasitě "zařezává". Přidávám bodík za inspiraci. :yes::-)) +27

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo