Ovar z vepřové plece s kostí: Poctivá česká klasika, která zahřeje i zasytí nejen na Silvestra. A přináší štěstí
Špagety báby Klouzandy podle Jiřiny Bohdalové: Rychlé a nenáročné jídlo, do kterého využijete i zbylé kousky z lednice
Vylepšený tatarák se škvarky podle Jana Punčocháře: I bez svíčkové a topinek vykouzlíte perfektní pohoštění
39 foto Loštice žijí tvarůžky. Ochutnáte je tu na langoších i pizze, my jsme vyzkoušeli i tvarůžkovou zmrzlinu a unikátní zákusky
6 foto Posvícenské staročeské hnětýnky: Zdobené koláčky z jižních Čech voní rumem, krásně vypadají a ještě lépe chutnají
K Havelskému posvícení patří kecané koláče: Vláčné těsto s náplní z tvarohu, povidel a máku chutná fantasticky
21 foto Vietnamec Tien Hoang Van prozrazuje, co u něj Češi kupují nejvíc: Chodí sem pro rýži, sójovku a jednu obyčejnou potravinu, říká
Legendární ruská vejce proslavil kdysi automat Koruna. Tahle retro svačinka chutná podle receptu ČSN božsky dodnes
Retro okénko: Luxusní bonboniéry jako Orient dezert či Maryša stávaly kolem 40 Kčs a mívaly tři patra
Tvarůžkový tatarák podle receptu z Tvarůžkové cukrárny v Lošticích: Voní paprikou a na chlebu chutná skvěle
6 foto Žokej Josef Váňa: Tři dny před Velku pardubickou jsem jedl jen tvaroh, abych shodil, vzpomíná česká legenda
Italský penicilin: Silná polévka pastina je lék italských babiček, který vás při nemoci postaví na nohy
10 foto Kam o víkendu: Do Řevnic se sjedou foodtrucky, v Radotíně oslavíte Havelské posvícení a putovat můžete i za burčákem
Video Česká kuchyně: Ta nejlepší svíčková na smetaně jako od babičky je plná zeleniny, chuť podtrhne hořčice
Video Na Havelské posvícení upečte posvícenské ořechy: Křehké cukroví voní vanilkou a ořechy a navnadí na Vánoce
Jak zavařit vlašské ořechy v mikrovlnné troubě? Zabere to jen pár minut a ořechy pak vydrží i několik let
Spodní šuplík v lednici používá většina lidí úplně špatně. Tyhle potraviny tam nepatří, přesto, že je tam možná dáváte
Video Babiččina spíž: Dokonalý dýňový kompot s vůní ananasu – podzimní poklad, který vás přenese do dětství
Jak si usnadnit louskání vlašských ořechů? Tento trik s horkou vodou využívaly už naše babičky a funguje dodnes
Segedínský salát podle ČSN: Kombinace zelí, salámu a mleté papriky nadchne nejen milovníky maďarské kuchyně
Jak na rychlý pudinkový krém na buchtičky: Voní rumem a vanilkou a připravit jej zvládne i začátečník
Retro dezert: Smažený ananas s karamelem, hit čínských restaurací, snadno uděláte i doma a připomenete si tak zlaté časy