Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové rizoto – dobrota ze 100% rostlinných surovin

Nová Rama 100% rostlinná alternativa másla, vyrobená výhradně z rostlinných surovin, je nejen lahodná, ale má stejné vlastnosti jako máslo. Je to tedy skvělá volba pro lidi s nesnášenlivostí některých složek potravy, pro vegetariány a vegany nebo pro ty, kteří si jednoduše více uvědomují dopad potravin, které jedí, na životní prostředí.

S novou Ramou můžete péct a vařit stejně jako s máslem. Můžete na ní smažit zeleninu nebo péct křupavé pochoutky, připravit jemnou a lesklou omáčku, nadýchané a voňavé pečivo, ale také ji namazat do lahodných sendvičů. Vyzkoušejte všestrannost nové Ramy s naším receptem na snadné a rychlé jídlo na konec léta.

Cuketové rizoto

Suroviny:

300 g rýže na rizoto

½ červené cibule

2 stroužky česneku

2 dl bílého vína

2 mrkve

½ cukety

¼ celeru

1 vrchovatá lžička cukru

50 g Ramy 100% rostlinné alternativy másla

3 lžíce sušeného droždí

1 litr zeleninového vývaru

Osmažte rýži na trošce Ramy, přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Přilijte víno a dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu a poté postupně přilévejte vývar. Mezitím v jiné pánvi smažte s trochou cukru všechnu nakrájenou zeleninu kromě cukety. Na tento recept se nejlépe hodí malé nebo střední cukety. Rozkrojte cuketu podélně a znovu napůl. Ze čtvrtek cuket odstraňte semínka, cuketu nakrájejte na plátky a ty osmažte. Všechnu osmaženou zeleninu přidejte k rýži. Povařte, odstavte a přidejte Ramu a droždí. Přiklopte na 2-3 minuty, zamíchejte a hotovo, máte 100% rostlinné rizoto!

Tip: Zkuste toto jídlo ozvláštnit přidáním rajčat nebo hub.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více