Krkovička po staročesku

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

1/2 kg krkovičky (plátky bez kosti)
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička kmínu
sůl
2 větší cibule
olej
instatní jíška nebo hladká mouka na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na kostky velikosti sousta. Na oleji opečeme cibule nakrájenou na drobno, přidáme maso, sůl, zázvor a kmín a zprudka orestujeme. Poté přikryjeme a dusíme cca 45 minut ve vlastní šťávě.

  2. Několikrát necháme vydusit, až se cibulka začne přichytávat, poté podlijeme horkou vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu podle potřeby instantní jíškou (příp. hladkou moukou).

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 90 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička po staročesku

  • Vena 50 Vena 50

    Je to TAK !:yes:<3

    isindy:

    Odpovědět

  • babetko babetko

    Výborné, podávala jsem s rýží. Posílám bodík :-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    BILKOVAI: Iv, tak to jsi mi udělala radost, díky za pochvalu i krásné fotky :-):-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ivanko, moc jsme si pochutnali. Byla to velká dobrota. Díky za recept.:-K Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.:-p:-*:yes: Přidala jsem foto;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    abc: to je v pořádku, recepty tu jsou především kvůli inspiraci, neaspirujeme na profikuchaře s neměnnými postupy ;-) jsem ráda, že chutnalo i pozměněné :-)

    Odpovědět

  • abc abc(neregistrovaný)

    Tím pádem vám dlužím omluvu, nevěděla jsem, že za to může ta cibule. Takové vychytávky ještě neznám :-). Ale každopádně jak říkám, recept jsem si sice trochu upravila, ale nakonec z toho vylezla moc dobrá omáčka, tak děkuju za inspiraci a příště možná zkusím podle originálu.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    abc: není třeba smekat ani být jízlivá, uvedené jídlo jsem vařila jen z uvedených surovin, opravdu nemám ve zvyku dávat smyšlené fotky - každé jídlo před publikováním vyfotím a vkládám recept současně s receptem (pro vysvětlení isahu je můj původní nick). Pokud si pozorně přečtete recept, je v postupu několikrát vysmahnutí až téměř do okamžiku připalování...a opětovné podlití...tento postup má na svědomí barvu, nad kterou se pozastavujete...mimochodem - já vidím hnědou, červenou si představuji poněkud jinak :-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    ABC: Když osmahnu cibuli hodně do tmava, tak mi vznikne šťáva podobné barvy, jak je na obrázku.Není to třeba tím, že jsi málo osmahla cibulku?

    Odpovědět

  • abc abc(neregistrovaný)

    Někdy mi přijde, že sem někdo napíše recept a hodí k němu jinou fotku. To mi prosím vás vysvětelete, jídlo na fotce je červené, ale kde se vezme ta červená barva když je v ingrediencích jen zázvor a kmín? Dneska jsem vařila, sice jsem si musela recept poopravit (kvůli té červené barvě jsem tam dala lžičku sladký papriky a lžičku staročeského koření a i tak mám omáčku takovou tmavě hnědou - přirovanala bych barvou ke svíčkové), ale výsledek jinak dobrej. Ale jestli někdo z vás dokáže uvařit vzhledově stejnou omáčku jako je na fotkách jen z uvedených ingrediencí, tak jste asi kouzelník a já smekám.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    pavle, děkuji, jsem ráda, že vám také chutnalo :-K

    Odpovědět

  • pavelk pavelk

    Tento recept si opravdu zaslouží bodík.Pochutnali jsme si,jen co je pravda!:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Ivi:-K dobrota:-p:yes:stejně jako Bibi:-Kjsem ani já dříve mnoho zázvoru do jídel nepřidávala a téměř jej nepoužívala:-/, leč je to velmi zdravá přísada;-):yes:a spolu s krásnou fotkou přinesla Ti 12.bodíka:-K:yes:

    Odpovědět

  • Fokuska Fokuska

    mňamka!!!:-*

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Bibinka Bibinka

    Isahu, tohle jídlo znám, jelikož ho dělám a je to dobré i z hovězího, zázvor u nás jede, máme ho rádi. Je fakt, že dřív, před lety jsem ho vůbec nepoužívala. Máš 6.boda:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krkovička po staročesku krkovička na štave krkovice po starocesku grilování krkovice po staročesku krkovice recepty krkovice recept vepřové po staročesku recepty z krkovice krkovička recepty staroceska krkovicka krkovička na kmíně maso po staročesku krkovička ve vlastni stave vepřová krkovička po staročesku jatra po starocesku staročeska krkovice krkovicka na kostky vepřové kostky po staročesku po staročesku vepřová krkovice po staročesku

Zapomněl/a jsem heslo