Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávu nebo čaj? Vychutnejte si své oblíbené nápoje v top kvalitě!
Zdroj: Laica

Patříte ke „kávoholikům“ nebo se řadíte mezi „čajoholiky“? Ať už si svůj den nedokážete představit bez jednoho (či několika) hrnků dobrého kafe nebo výborného čaje, dopřejte si opravdu to nejlepší.

A začněte u vody, kterou na své oblíbené nápoje používáte. Myslíte si, že stačí naplnit rychlovarnou konvici, zalít si hrneček nebo konvičku, napít se a vychutnat si každou kapku? Kéž by to bylo tak jednoduché…

Zkuste vodu otestovat

Ale ono vlastně je! Pijete doma filtrovanou vodu? A používáte ji i na přípravu čaje nebo kávy? Rozdíl je totiž obrovský. Klidně si zkuste udělat jednoduchý test. Nejdřív uvařte v konvici vodu z kohoutku, zalijte sáček černého čaje a nechte louhovat pět minut. Potom postup opakujte s vodou přefiltrovanou.

Čaje porovnejte - běžně je vidět velký rozdíl. Nápoj připravený z kohoutkové vody je zakalený, ten z filtrované na pohled čistší a na „napití“ je voda měkká.

Použitím filtrované vody ale nejde zdaleka jen o to, že pijete kvalitnější tekutinu. Šetříte totiž i svoji varnou konvici, případně kávovar. Nedochází totiž k tak velkému usazování vodního kamene.

Ostatně i tady můžete provést snadný domácí test. Podívejte se do konvice nebo nádobky na vodu v kávovaru a hned zjistíte, jak na tom s vodním kamenem z kohoutkové vody jste. A pokud jste pečliví a spotřebiče pravidelně odvápňujete, budete moci pečující intervaly prodloužit.

Nepijte mikroplasty ani kovy

Filtrační konvice Laica zbavují vodu nadměrného obsahu chloru, vodního kamene, pevných částic, jako jsou třeba mikroplasty, ale i zbytky pesticidů či léků. Když budete používat vodu přefiltrovanou, a to jak k pití, tak i k vaření, zbavíte se i těžkých kovů. Kromě toho, že jde o látky škodlivé, také ovlivňují chuť i vůni vody.

Využít navíc můžete i speciální filtr Bi- flux Coffee & Tea®. Jde o filtr, který zlepšuje chuť a vůni čaje a kávy, redukuje zmíněný vodní kámen, ale i chlór a navíc udržuje pH vody. A pozor! Filtrovaná voda je až 15x levnější, než ta kupovaná v PET lahvích.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více