Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzim je v plné síle a pro většinu z nás tak nastává ta ponurá a depresivní část roku. Pokud i vy patříte k těm, kteří by zimu nejraději přečkali v posteli, máme pro vás skvělé inspirace, jak si právě takové chvilky se svou polovičkou co nejlépe užít.

Podzim je v plné síle a pro většinu z nás tak nastává ta ponurá a depresivní část roku. Pokud i vy patříte k těm, kteří by zimu nejraději přečkali v posteli, máme pro vás skvělé inspirace, jak si právě takové chvilky se svou polovičkou co nejlépe užít.

Objevte kouzlo afrodiziak!

Dobré jídlo a pití je již samo o sobě jedinečným smyslovým zážitkem. Pokud však chcete zakusit něco mnohem intenzivnějšího, nechte se zlákat omamnými účinky afrodiziak, které se zvláštní oblibě těší již od starověku. Afrodiziaka jsou látky, které povzbuzují sexuální vzrušení a libido. Jejich pojmenování pochází z řečtiny: příznačně je odvozeno od jména bohyně lásky, krásy a plodnosti Afrodité.

Mezi oblíbená a účinná afrodiziaka patří zejména různé druhy koření, především čili, kari, skořice, vanilka, zázvor, ženšen či wasabi, a tak v případě, že budete chystat romantickou večeři, nezapomeňte ji okořenit některým z nich. Jako afrodiziakum se osvědčilo také mango, čokoláda, mořské plody, ústřice, kaviár, česnek či med.  Ženy i muže na vzrušující vlnu navnadí také tzv. španělské mušky. Ty jsou vyráběny z chemických látek, které samci brouka Puchýřníka lékařského žijícího na jihu Evropy používají k vábení a svedení samiček k páření. Tento vzácný elixír je používán jako afrodiziakum stovky let a i dnes je velmi oblíbený. Stačí kápnout několik kapek pod jazyk a vlna rozkoše na sebe nenechá dlouho čekat. Afrodiziakální účinky má samozřejmě také alkohol, ovšem pouze v omezené míře. Afrodiziaka jsou jako taková poměrně známá; méně známé už je, jak vlastně působí na lidský organismus.

Většina afrodiziak má na lidský metabolismus obdobný účinek: afrodiziaka především zrychlují srdeční tep, zvyšují krevní tlak, vyvolávají prokrvení orgánů a pocení, a tak navozují stejné reakce, které jsou typické pro sexuální vzrušení. K tomu stimulují nervovou soustavu a uvolňují psychické napětí; některé z nich (např. šampaňské) mají dokonce euforizující účinky. Afrodiziaka působí blahodárně a povzbudivě nejen na psychiku, ale také na tělo: díky vysokému obsahu bílkovin, minerálů, vitamínů a dalších účinných látek dodávají tělu energii, sílu a vitalitu.

Vůně vykouzlí požadovanou atmosféru

Pochoutky připravené z afrodiziakálních látek poškádlí nejen chuťové pohárky, ale také váš čich. Aby se z večeru ve dvou stal nezapomenutelný zážitek, zapojte všechny své smysly. A právě nejrůznější vůně vám velmi rychle a snadno dopomohou k vytvoření té pravé vzrušující atmosféry a uvolněné nálady.

Velmi se osvědčilo smyslné pačuli, které nejlépe seženete ve formě vonných tyčinek. Silný účinek, a to především na ženy, má také pižmo, které připomíná vůni mužského pohlavního hormonu – testosteronu. Naprosto bezkonkurenční pomůckou jsou také feromony, které nenechají nikoho chladným. Feromony jsou přírodní chemické látky produkované lidským tělem prostřednictvím kůže, které jsou důležitým prostředkem v neverbální komunikaci mezi mužem a ženou. Sami odborníci potvrzují, že při navazování intimního vztahu je rozhodující, zda si voníme či nikoli. Vůni těla vnímáme podvědomě, a o to více si nás může podmanit. Feromony jsou nejčastěji k dostání v podobě smyslných parfémů a toaletních vod, které se stanou přímo magnetem pro opačné pohlaví.

Síla doteku

Z intimních vztahů se stále více vytrácejí doteky. Najděte si i v této uspěchané době na sebe čas a dopřejte si vzájemnou masáž. Masáže jsou blahodárné hned z několika důvodů: zvyšují činnost imunitního systému, uvolňují ztuhlé svaly, odstraňují stres a napětí, nemluvě o jejich erotickém podtextu.  Pokud navíc použijete speciální masážní olej, například s vůní čokolády a marcipánu nebo orientálních dřevin, můžete si být jisti, že jeden na druhého dostanete chuť.

Novinkou na trhu jsou tzv. masážní svíčky. Ty poskytují nejen opojnou vůni, ale jejich roztavený vosk z luxusních přírodních olejů lze použít jako teplý masážní olej, který se ihned vmasíruje do pokožky, provoní ji a vyživí.

Pokud si svých vzájemných dotyků chcete užívat zcela nově a netradičně, vyzkoušejte různé doplňky, jako jsou masky na oči, peříčka, hedvábné šátky či plyšová pouta. Takové pomůcky do vašeho vztahu opět vnesou hravost a zvídavost, díky kterým pokaždé objevíte a zakusíte něco nového.

Dopřejte si podívanou

Nezapomeňte podpořit také vizuální přitažlivost. Při intimních chvílích svého partnera nebo partnerku překvapte stylovým spodním prádlem, které zdůrazní vaše přednosti. Hezké a padnoucí spodní prádlo dokáže perfektně vyrýsovat a zformovat postavu, a tak zvednout i sebevědomí svého nositele. Pokud chcete zakusit něco výjimečného, vyzkoušejte také intimní ozdoby, které přímo vybízí ke společným hrátkám. Páry, které rádi experimentují a chtějí opět zažít ono vzrušení ze společných začátků, mohou vyzkoušet hraní různých rolí a pořídit si kostýmy nebo paruky. I z několikaletého vztahu by se nemělo vytrácet nejen vzrušení, ale i humor: obojí můžete spojit při použití žertovných sexy hraček.

Okořeňte si intimní život a překvapte svého partnera smyslným dárkem pod stromečkem!

PR článek

Komentáře

Karel

21. 11. 2013 10:30

To zní dobře, zkusíme na vánoce

Pitr

16. 11. 2013 22:59

Dobry typ na darek

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více