Uzená žebra - prostě jen uvařená

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Vepřové maso 28 názorů

Suroviny

2 kg uzených žeber (raději plochá, mají více masa a méně kostí)
1 bobkový list
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žebra opláchneme, nařežeme podél kostí na menší kousky, vložíme do papiňáku, zalijeme do poloviny vodou, přidáme koření a dáme na cca 20-30 minut vařit.

  2. Podáváme s přílohou dle chuti, u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.

Poznámka

Máme tu krásně grilovaná či pečená žebírka, ale tuhle nejobyčejnější a nejrychlejší úpravu jsem zde kupodivu nenašla. Někdo vývar používá dál například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou atd.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzená žebra - prostě jen uvařená

  • isindy isindy(autorka receptu)

    savlinka: vyapdají nádherně, tady se málokdy seženou kousky, kde je aspon trochu masa :-S

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    I u nás jsou taky uzená žebra.Ale uvařené,obrané ,smíchané s vařenými těstovinami,ve vymazané sádlem zap.misce a zalité rozkvedlaným vajíčkem. Ale ne tak krásné. U nás v samošce jsou takový žebráčci. +bodík 11

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    magdalenka:JJ prodávám a většina jsou takové masové:-)):-))vozím je i BIBINCE:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    savlinka: To predávaš? A všetky sú také krásne? Asi vyrazím k vám...:-D (koľko stojí kilo?)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    isindy:dnes opět uzené kosti..:-)):-))mňáááám:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    savlinka: dík ;-) vypadají super:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    IVUŠ přidávám foto dnešní uzených žeber od nás:-)):-)):yes:Dnes byli k veče také:yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Karel: děkuji, nemáš za co, jsem ráda, že jsem se trefila do chutě :-)

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Diky za recept, presne to jsem potreboval (nevedel jsem jak dlouho je varit v papinaku :-) )

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Tak mi to nedalo a stavila jsem se v té masně :-8, plochá žebra 45, V žebra 18, ocásky 59 :-O...tak to jde, ne;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Isahu a že Janek opravdu nepráší,tak pojď kouknout na pokec,přidávám foto anglické za 80,-kč a nádherného hovězího zad.za 130,.kč co dnes manžel i Inpostu nakoupil:-!

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    :-))NADJA díky za tip...ale mám obavy, že se budu muset poohlídnout na opačném konci republiky...z Otrokovic do Jesenice u Prahy by se mi žebírka asi trošku prodražily ;-)..(vím, že netušíš odkud jsem, ale mně to pobavilo :yes:)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    A kde...prosím...kde to mají krom jižní Moravy:-D:-D:-D:-D
    Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala. ;-):-K:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    a pak že si my Pražáci žijeme :-8:-D:-D uzenou krkovičku za 75 tu teda fakt asi neseženu :-(, ale zato žebírka se dají sehnat mezi 26 (V) až 45 (plochá)...pak to zase takový luxus není :-8;-)

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    isahu je to asi jen záležitost jižní moravy. Šak se podívej www.inpost.cz

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku impost otrokovice recept uzena zebra uzená žebra cena vaření uzených žeber impost masna uzene zebro uzeny zebra uzená žebírka žebra v papináku uzená žebra-recepty

Zapomněl/a jsem heslo