

Uzená žebra - prostě jen uvařená
Suroviny 4 porce
- 2 kg uzených žeber (raději plochá, mají více masa a méně kostí)
- 1 bobkový list
- 5 kuliček celého pepře
- 3 kuličky nového koření
Postup přípravy receptu
Žebra opláchneme, nařežeme podél kostí na menší kousky, vložíme do papiňáku, zalijeme do poloviny vodou, přidáme koření a dáme na cca 20-30 minut vařit.
Podáváme s přílohou dle chuti, u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.
Poznámka od kuchařky
Máme tu krásně grilovaná či pečená žebírka, ale tuhle nejobyčejnější a nejrychlejší úpravu jsem zde kupodivu nenašla. Někdo vývar používá dál například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou atd.)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzená žebra - prostě jen uvařená
-
savlinka: vyapdají nádherně, tady se málokdy seženou kousky, kde je aspon trochu masa
-
I u nás jsou taky uzená žebra.Ale uvařené,obrané ,smíchané s vařenými těstovinami,ve vymazané sádlem zap.misce a zalité rozkvedlaným vajíčkem. Ale ne tak krásné. U nás v samošce jsou takový žebráčci. +bodík 11
-
magdalenka:JJ prodávám a většina jsou takové masové
vozím je i BIBINCE
-
savlinka: To predávaš? A všetky sú také krásne? Asi vyrazím k vám...
(koľko stojí kilo?)
-
isindy:dnes opět uzené kosti..
mňáááám
-
savlinka: dík
vypadají super
-
IVUŠ přidávám foto dnešní uzených žeber od nás
Dnes byli k veče také
-
Karel: děkuji, nemáš za co, jsem ráda, že jsem se trefila do chutě
-
Diky za recept, presne to jsem potreboval (nevedel jsem jak dlouho je varit v papinaku
)
-
Tak mi to nedalo a stavila jsem se v té masně
, plochá žebra 45, V žebra 18, ocásky 59
...tak to jde, ne
-
Isahu a že Janek opravdu nepráší,tak pojď kouknout na pokec,přidávám foto anglické za 80,-kč a nádherného hovězího zad.za 130,.kč co dnes manžel i Inpostu nakoupil
-
NADJA díky za tip...ale mám obavy, že se budu muset poohlídnout na opačném konci republiky...z Otrokovic do Jesenice u Prahy by se mi žebírka asi trošku prodražily
..(vím, že netušíš odkud jsem, ale mně to pobavilo
)
-
A kde...prosím...kde to mají krom jižní Moravy
Já dala za ty uzený vepř.ocásky 95,-za kg.Tak nevím zda je to cena úměrná.Ještě jsem je nikdy nekupovala. -
a pak že si my Pražáci žijeme
uzenou krkovičku za 75 tu teda fakt asi neseženu
, ale zato žebírka se dají sehnat mezi 26 (V) až 45 (plochá)...pak to zase takový luxus není
-
isahu je to asi jen záležitost jižní moravy. Šak se podívej www.inpost.cz